Reorganisaties Ford en Nedcar, winstwaarschuwing DC

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het bedrijf lijdt dit jaar in Europa een verlies van ongeveer één miljard dollar. De afgelopen jaren heeft Ford zijn Europese personeelsbestand jaarlijks al met zes procent verlaagd (natuurlijk verloop, vervroegde pensionering). Bovendien werd eerder dit jaar de sluiting van de Ford-fabriek in het Engelse Dagenham aangekondigd.
DaimlerChrysler gaat het financieel ook niet voor de wind. Gisteren gaf het concern een winstwaarschuwing af waarin werd gezegd dat het operationeel resultaat dit jaar zal uitkomen op 5 tot 5,5 miljard euro, half zoveel als vorig jaar. DC-topman Jürgen Schrempp heeft gewaarschuwd dat de herstructurering van Chrysler kosten met zich zal meebrengen. Daarnaast is DC sinds enkele maanden eigenaar van 34% van de Mitusbishi-aandelen, en ook bij deze fabrikant wordt aan een herstructurering gewerkt.
Nedcar tenslotte is overgeschakeld van een drie- naar een tweeploegendienst. De fabriek in Born verwacht volgend jaar 220 duizend auto’s te bouwen, 30 duizend minder dan dit jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.