Bosch Car Service aftersalespartner voor zonne-auto Sono Motors

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Duitse zonne-auto Sion kiest voor Bosch Car Service als onderhoudspartner. (Foto: Sono Motors)

Sono Motors, maker van de zonne-auto Sion, heeft Bosch Car Service verkozen tot reparatie- en onderhoudspartner in Europa. Dat meldt het in München gevestigde Sono Motors.

De samenwerking start in Duitsland, waar medewerkers bij zo’n 50 BCS-bedrijven worden opgeleid om te kunnen werken aan de Sion. Daarna volgen andere landen in Europa. Tijdens de training wordt de medewerkers geleerd om te werken met hoogspanningssystemen, PV-cellen (zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit) en veiligheidssystemen.

Betaalbaar

Sono Motors is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die een betaalbare auto, rond de 25 duizend euro, op zonne-energie laat rijden. Eerder dit jaar presenteerde Sono z’n eerste Sion zonne-auto. Voorlopig hoeven de Bosch-leden nog geen klandizie te verwachten: de auto bevindt zich nog in een testfase. Wel zijn er volgens de automaker inmiddels 20 duizend reserveringen binnen voor het eerste model.

De Nederlandse zonne-autofabrikant Lightyear is ook bezig om zijn partnernetwerk klaar te maken voor de uitrol. Op de vakbeurs Fleet Expo vertelt het bedrijf hoe de zakelijke markt moet worden bewerkt. Benieuwd? Schrijf je hier in voor dit evenement.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Bosch Car Service aftersalespartner voor zonne-auto Sono Motors | Automotive Online

Bosch Car Service aftersalespartner voor zonne-auto Sono Motors

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Duitse zonne-auto Sion kiest voor Bosch Car Service als onderhoudspartner. (Foto: Sono Motors)

Sono Motors, maker van de zonne-auto Sion, heeft Bosch Car Service verkozen tot reparatie- en onderhoudspartner in Europa. Dat meldt het in München gevestigde Sono Motors.

De samenwerking start in Duitsland, waar medewerkers bij zo’n 50 BCS-bedrijven worden opgeleid om te kunnen werken aan de Sion. Daarna volgen andere landen in Europa. Tijdens de training wordt de medewerkers geleerd om te werken met hoogspanningssystemen, PV-cellen (zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit) en veiligheidssystemen.

Betaalbaar

Sono Motors is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die een betaalbare auto, rond de 25 duizend euro, op zonne-energie laat rijden. Eerder dit jaar presenteerde Sono z’n eerste Sion zonne-auto. Voorlopig hoeven de Bosch-leden nog geen klandizie te verwachten: de auto bevindt zich nog in een testfase. Wel zijn er volgens de automaker inmiddels 20 duizend reserveringen binnen voor het eerste model.

De Nederlandse zonne-autofabrikant Lightyear is ook bezig om zijn partnernetwerk klaar te maken voor de uitrol. Op de vakbeurs Fleet Expo vertelt het bedrijf hoe de zakelijke markt moet worden bewerkt. Benieuwd? Schrijf je hier in voor dit evenement.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.