Tire Trading International failliet: ‘Totaal onverwacht’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Bandengroothandel Tire Trading International uit Numansdorp (Zuid-Holland) is op 21 juni failliet verklaard. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Voor dga Peter-Alexander van ’t Hof komt de uitspraak van de rechter als een donderslag bij heldere hemel, zo laat hij aan Automotive weten.

“Dit is volstrekt rauw op mijn dak gevallen. Ik had nooit verwacht dat een rechter dit zou beslissen. Het gaat namelijk niet over de operationele kant van het bedrijf zelf.” Omdat het nieuws nog vers is en Van ’t Hof zich nog beraadt op vervolgstappen, laat hij weten: “Een aandeelhouder van TTI is de controle over zijn bedrijven kwijt en de nieuwe directeur aldaar probeert op deze manier geld uit TTI te halen. Het is een juridisch spel over de rug van een bedrijf en diens medewerkers.”

Stormen

Of hij in hoger beroep gaat, is nog niet duidelijk. “Je kunt zo’n uitspraak niet teruggedraaid krijgen zonder in hoger beroep te gaan. Maar dit kwaad is nu al geschied, dus misschien is het beter om door te starten. We zijn nog bezig om uit te vinden wat wel en niet mogelijk is. Na corona gingen we echt de goede kant op. We hebben de afgelopen jaren een paar flinke stormen gehad, maar eindelijk had ik het gevoel dat we de haven in zicht hadden. En nu zijn we alsnog naar de bodem geschoten met een torpedo.” Naast corona speelden de tegenvallende resultaten van bandenhandel Twen-Tyre het bedrijf parten.

Vorig jaar overleed ook de vader van Peter-Alexander van ’t Hof, Peter.

Uitzoeken

Over de nabije toekomst kan Van ’t Hof nog niet veel kwijt, maar dat hij verder wil is duidelijk. “Ik ben aan het uitzoeken of een doorstart nu mogelijk is. Het is mooi bedrijf, met een mooie infrastructuur, mooie merken het is echt haalbaar om voort te zetten. Alleen of met partners. En natuurlijk kijkt de curator nu ook mee om te beoordelen hoe het gaat. Ik heb er vertrouwen in.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Tire Trading International failliet: ‘Totaal onverwacht’ | Automotive Online

Tire Trading International failliet: ‘Totaal onverwacht’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Bandengroothandel Tire Trading International uit Numansdorp (Zuid-Holland) is op 21 juni failliet verklaard. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Voor dga Peter-Alexander van ’t Hof komt de uitspraak van de rechter als een donderslag bij heldere hemel, zo laat hij aan Automotive weten.

“Dit is volstrekt rauw op mijn dak gevallen. Ik had nooit verwacht dat een rechter dit zou beslissen. Het gaat namelijk niet over de operationele kant van het bedrijf zelf.” Omdat het nieuws nog vers is en Van ’t Hof zich nog beraadt op vervolgstappen, laat hij weten: “Een aandeelhouder van TTI is de controle over zijn bedrijven kwijt en de nieuwe directeur aldaar probeert op deze manier geld uit TTI te halen. Het is een juridisch spel over de rug van een bedrijf en diens medewerkers.”

Stormen

Of hij in hoger beroep gaat, is nog niet duidelijk. “Je kunt zo’n uitspraak niet teruggedraaid krijgen zonder in hoger beroep te gaan. Maar dit kwaad is nu al geschied, dus misschien is het beter om door te starten. We zijn nog bezig om uit te vinden wat wel en niet mogelijk is. Na corona gingen we echt de goede kant op. We hebben de afgelopen jaren een paar flinke stormen gehad, maar eindelijk had ik het gevoel dat we de haven in zicht hadden. En nu zijn we alsnog naar de bodem geschoten met een torpedo.” Naast corona speelden de tegenvallende resultaten van bandenhandel Twen-Tyre het bedrijf parten.

Vorig jaar overleed ook de vader van Peter-Alexander van ’t Hof, Peter.

Uitzoeken

Over de nabije toekomst kan Van ’t Hof nog niet veel kwijt, maar dat hij verder wil is duidelijk. “Ik ben aan het uitzoeken of een doorstart nu mogelijk is. Het is mooi bedrijf, met een mooie infrastructuur, mooie merken het is echt haalbaar om voort te zetten. Alleen of met partners. En natuurlijk kijkt de curator nu ook mee om te beoordelen hoe het gaat. Ik heb er vertrouwen in.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.