Alex Gelbcke nieuwe ceo Fource

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Alex Gelbcke. (Foto: LKQ)

Alex Gelbcke wordt met ingang van 2021 ceo van onderdelendistributeur Fource, dat actief is op de Nederlandse, Belgische en Franse markt. Dat meldt het bedrijf vandaag. 

Gelbcke, die afkomstig is van 1Parts, treedt in september in dienst en komt in het managementteam van moederbedrijf LKQ Europe. Er is een overgangsperiode tot het einde van 2020 en dan neemt hij de rol over van de huidige Fource-ceo Sinon Galvin. Onder zijn leiding nam Fource in Nederland een groot aantal van zijn grossiers over.

Galvin gaat terug naar de Verenigde Staten en krijgt een andere rol binnen het bedrijf. 

Gelbcke rapporteert aan Arnd Franz, de Europese ceo van het bedrijf.

Bewogen periode

“Sinon Galvin heeft een succesvolle en bewogen periode doorgemaakt bij Fource, waar hij sinds 2014 aan het roer staat”, vertelt Franz  “Deze periode werd gedomineerd door vele overnames in Nederland en België, een sterke groei in Frankrijk en de daaropvolgende overgang van diverse zelfstandige bedrijven naar één functionele en geharmoniseerde onderneming. Het is nu aan Alex om het Europese integratieprogramma van één LKQ Europe te ondersteunen, de marktpositie van Fource in de regio te versterken en de best mogelijke klantervaring te creëren. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor het voltooien van de integratie van ons bedrijf in België, om zowel autobedrijven als resellers te bedienen, en om de groei in Frankrijk te faciliteren.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Alex Gelbcke nieuwe ceo Fource | Automotive Online

Alex Gelbcke nieuwe ceo Fource

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Alex Gelbcke. (Foto: LKQ)

Alex Gelbcke wordt met ingang van 2021 ceo van onderdelendistributeur Fource, dat actief is op de Nederlandse, Belgische en Franse markt. Dat meldt het bedrijf vandaag. 

Gelbcke, die afkomstig is van 1Parts, treedt in september in dienst en komt in het managementteam van moederbedrijf LKQ Europe. Er is een overgangsperiode tot het einde van 2020 en dan neemt hij de rol over van de huidige Fource-ceo Sinon Galvin. Onder zijn leiding nam Fource in Nederland een groot aantal van zijn grossiers over.

Galvin gaat terug naar de Verenigde Staten en krijgt een andere rol binnen het bedrijf. 

Gelbcke rapporteert aan Arnd Franz, de Europese ceo van het bedrijf.

Bewogen periode

“Sinon Galvin heeft een succesvolle en bewogen periode doorgemaakt bij Fource, waar hij sinds 2014 aan het roer staat”, vertelt Franz  “Deze periode werd gedomineerd door vele overnames in Nederland en België, een sterke groei in Frankrijk en de daaropvolgende overgang van diverse zelfstandige bedrijven naar één functionele en geharmoniseerde onderneming. Het is nu aan Alex om het Europese integratieprogramma van één LKQ Europe te ondersteunen, de marktpositie van Fource in de regio te versterken en de best mogelijke klantervaring te creëren. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor het voltooien van de integratie van ons bedrijf in België, om zowel autobedrijven als resellers te bedienen, en om de groei in Frankrijk te faciliteren.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.