Sator neemt Vanesch Verf over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Vanesch Verf heeft naast het hoofdkwartier in Tilburg vestigingen in Hoogeveen en Erembodegem. (Foto: Van Esch)

Lakkenleverancier Vanesch Verf is overgenomen door Sator Holding. Dat meldt Sator vandaag in een persbericht. “Met de acquisitie van Vanesch Verf zetten we een belangrijke stap in de harmonisatie van activiteiten binnen LKQ in Europa”, zegt Sator-woordvoerder Adriaan Roggeveen. “Onze zusterbedrijven in Groot-Brittannië, Duitsland, maar ook onze Belgische Sator-tak, zijn al jaren actief in dit marktsegment. Wij weten uit ervaring dat groothandel in auto-onderdelen en de autoschade sector elkaar enorm kunnen versterken”, aldus Roggeveen. Sator is al jaren actief in de schadeherstelsector met het eigen onderdelenmerk Hartsant. 

Vanesch Verf is onder meer distributeur van de merken Cromax, Lesonal en Standox. Het heeft vestigingen in Tilburg, Hoogeveen en het Belgische Erembodegem. Vanesch Verf werd in 1983 opgericht door Jan van Esch, de vader van de huidige directeur-eigenaar Paul van Esch. Het bedrijf telt meer dan 110 medewerkers en bedient daarmee een klantenkring bestaande uit autoschadebedrijven, carrosseriebouwers, vrachtwagenfabrikanten en industriële lak verwerkende bedrijven.

DNA-match

Volgens Roggevaan is er een duidelijke dna-match tussen Vanesch en de huidige Sator bedrijven. “Beiden groeiden de afgelopen jaren sterk, door zowel overnames als autonoom, met innovatieve klantgerichte oplossingen. De Vanesch Verf app en Academy zijn daar goede voorbeelden van”.

De huidige directie, bestaande uit Paul van Esch, Paul Musters en Paul van Gerven, blijft op zijn post. Ook Jan van Esch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken. Wat de overname van Vanesch Verf door Sator betekent voor de vorig jaar gesloten samenwerking tussen Van Esch en Doyen is niet bekend. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Sator neemt Vanesch Verf over | Automotive Online

Sator neemt Vanesch Verf over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Vanesch Verf heeft naast het hoofdkwartier in Tilburg vestigingen in Hoogeveen en Erembodegem. (Foto: Van Esch)

Lakkenleverancier Vanesch Verf is overgenomen door Sator Holding. Dat meldt Sator vandaag in een persbericht. “Met de acquisitie van Vanesch Verf zetten we een belangrijke stap in de harmonisatie van activiteiten binnen LKQ in Europa”, zegt Sator-woordvoerder Adriaan Roggeveen. “Onze zusterbedrijven in Groot-Brittannië, Duitsland, maar ook onze Belgische Sator-tak, zijn al jaren actief in dit marktsegment. Wij weten uit ervaring dat groothandel in auto-onderdelen en de autoschade sector elkaar enorm kunnen versterken”, aldus Roggeveen. Sator is al jaren actief in de schadeherstelsector met het eigen onderdelenmerk Hartsant. 

Vanesch Verf is onder meer distributeur van de merken Cromax, Lesonal en Standox. Het heeft vestigingen in Tilburg, Hoogeveen en het Belgische Erembodegem. Vanesch Verf werd in 1983 opgericht door Jan van Esch, de vader van de huidige directeur-eigenaar Paul van Esch. Het bedrijf telt meer dan 110 medewerkers en bedient daarmee een klantenkring bestaande uit autoschadebedrijven, carrosseriebouwers, vrachtwagenfabrikanten en industriële lak verwerkende bedrijven.

DNA-match

Volgens Roggevaan is er een duidelijke dna-match tussen Vanesch en de huidige Sator bedrijven. “Beiden groeiden de afgelopen jaren sterk, door zowel overnames als autonoom, met innovatieve klantgerichte oplossingen. De Vanesch Verf app en Academy zijn daar goede voorbeelden van”.

De huidige directie, bestaande uit Paul van Esch, Paul Musters en Paul van Gerven, blijft op zijn post. Ook Jan van Esch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken. Wat de overname van Vanesch Verf door Sator betekent voor de vorig jaar gesloten samenwerking tussen Van Esch en Doyen is niet bekend. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.