The Tire Cologne neemt stokje over van Reifen Essen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit melden de organisatoren van de beurs.

Met nog een jaar te gaan tot de eerste editie van The Tire Cologne (29 mei-1 juni 2018) hebben de belangrijkste partijen zich van deelname verzekerd. “The Tire Cologne wordt meteen vanaf de start het toonaangevende bandenevent in de branche”, stelt Christoph Werner van Köln Messe.

Reifen Essen

Dat was niet vanzelfsprekend, toen de nieuwe bandenbeurs twee jaar geleden werd aangekondigd. Traditioneel komt de bandenbranche bijeen tijdens de tweejaarlijkse beurs Reifen Essen. In 2014 geleden maakte mede-organisator BRV (de Duitse bandenbranchevereniging) echter bekend dat zij de beurs naar Keulen wil verhuizen. Als gevolg daarvan vond precies een jaar geleden de laatste volwaardige beurs Reifen Essen plaats. Vanaf 2018 wordt Reifen een onderdeel van de beurs Automechanika. Het lijkt er op dat alle toonaangevende bandenfabrikanten die vorig jaar nog op Reifen Essen stonden, nu naar The Tire Cologne gaan.

De top 10-fabrikanten uit de bandenwereldranglijst die zowel in Essen als in Keulen aanwezig zijn, bestaat uit Bridgestone, Michelin, Goodyear, Continental, Pirelli, Sumitomo/Falken, Hankook, Yokohama, Maxxis en Giti Tire.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.