Bandenbeurs Tire Cologne schuift door naar 2022

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
In 2018 trok bandenbeurs The Tire Cologne nog 16 duizend bezoekers. (Foto: Kölnmesse)

Bandenvakbeurs The Tire Cologne is uitgesteld naar 2022. Oorspronkelijk was het plan om de beurs – die gepland stond voor juni 2020 – te verzetten naar mei 2021, maar dan komt er een digitale versie. Deze ‘hybride’ beurs is van 18 tot en met 20 mei in de Kölnmesse in Keulen. “Het wordt een compact en digitaal evenement, dat ook thuis virtueel te bezoeken is”, aldus directeur Ingo Riedeberger dinsdag tijdens een persbijeenkomst.

In het hybride concept zijn er twee hallen in plaats van vier ingeruimd voor de stands, die maximaal 150m2 groot mogen zijn. Op de eerste editie van de bandenvakbeurs in 2018 was de grootste stand nog 550m2 groot. De looppaden worden verbreed naar 5 meter. “Zo kunnen bezoekers elkaar op veilige afstand passeren, waarbij zij de 1,5 meter in acht houden.” Exposanten die ondanks de coronarestricties willen netwerken, krijgen via het zogenoemde Lead Café de mogelijkheid om gesprekskamers te huren voor een dagdeel.

Digitaal

De directeur verwacht dat de huidige reisbeperkingen ook volgend jaar nog gelden, waardoor er volgens hem behoefte is ontstaan voor een digitale toevoeging aan het evenement. “Zodoende hebben we het digitale concept TTC@home toegevoegd aan de vakbeurs. Bezoekers krijgen zo de mogelijkheid om de shows bij te wonen, maar ook te netwerken. Dat kan via chatmogelijkheden op het digitale kanaal. En daarnaast bieden wij content aan die een beperkt aantal dagen te zien is via dit concept.” Riedeberger verwacht dat dit concept ook in 2022 toegepast kan worden op de reguliere editie van The Tire Cologne. De eerste editie van het evenement trok in 2018 16 duizend bezoekers.

De extra editie van The Tire Cologne vindt plaats van 18 tot en met 20 mei 2021 in de Kölnmesse in Duitsland. Bezoekers kunnen alleen een dagkaart aanschaffen of online deelnemen aan TTC@home. Deelname aan het digitale evenement is gratis, na registratie. Hoeveel exposanten deelnemen aan de extra editie is nog niet bekend.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Bandenbeurs Tire Cologne schuift door naar 2022 | Automotive Online

Bandenbeurs Tire Cologne schuift door naar 2022

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
In 2018 trok bandenbeurs The Tire Cologne nog 16 duizend bezoekers. (Foto: Kölnmesse)

Bandenvakbeurs The Tire Cologne is uitgesteld naar 2022. Oorspronkelijk was het plan om de beurs – die gepland stond voor juni 2020 – te verzetten naar mei 2021, maar dan komt er een digitale versie. Deze ‘hybride’ beurs is van 18 tot en met 20 mei in de Kölnmesse in Keulen. “Het wordt een compact en digitaal evenement, dat ook thuis virtueel te bezoeken is”, aldus directeur Ingo Riedeberger dinsdag tijdens een persbijeenkomst.

In het hybride concept zijn er twee hallen in plaats van vier ingeruimd voor de stands, die maximaal 150m2 groot mogen zijn. Op de eerste editie van de bandenvakbeurs in 2018 was de grootste stand nog 550m2 groot. De looppaden worden verbreed naar 5 meter. “Zo kunnen bezoekers elkaar op veilige afstand passeren, waarbij zij de 1,5 meter in acht houden.” Exposanten die ondanks de coronarestricties willen netwerken, krijgen via het zogenoemde Lead Café de mogelijkheid om gesprekskamers te huren voor een dagdeel.

Digitaal

De directeur verwacht dat de huidige reisbeperkingen ook volgend jaar nog gelden, waardoor er volgens hem behoefte is ontstaan voor een digitale toevoeging aan het evenement. “Zodoende hebben we het digitale concept TTC@home toegevoegd aan de vakbeurs. Bezoekers krijgen zo de mogelijkheid om de shows bij te wonen, maar ook te netwerken. Dat kan via chatmogelijkheden op het digitale kanaal. En daarnaast bieden wij content aan die een beperkt aantal dagen te zien is via dit concept.” Riedeberger verwacht dat dit concept ook in 2022 toegepast kan worden op de reguliere editie van The Tire Cologne. De eerste editie van het evenement trok in 2018 16 duizend bezoekers.

De extra editie van The Tire Cologne vindt plaats van 18 tot en met 20 mei 2021 in de Kölnmesse in Duitsland. Bezoekers kunnen alleen een dagkaart aanschaffen of online deelnemen aan TTC@home. Deelname aan het digitale evenement is gratis, na registratie. Hoeveel exposanten deelnemen aan de extra editie is nog niet bekend.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.