Baltus (Partspoint): we streven naar meerderheidsbelang in AD

Redactie Redactie
• Laatste update:

Partspoint zal uiteindelijk een meerderheidsbelang verwerven in AD Benelux, zegt Baltus. “Door de overname van Staadegaard en TC bezitten we nu al 20 procent. We willen een meerderheid omdat AD Benelux dan beter bestuurbaar is. Wel willen we de betrokkenheid van grossiers handhaven. We zijn nu aan het nadenken over de juiste structuur.”

Kromhout blijft directeur
De backoffices worden geïntegreerd, maar AD Benelux blijft `aan de voorkant` een zelfstandige entiteit, met Henk Kromhout aan het roer. “De wereld van de vrije grossier is een andere dan het relatief gesloten kanaal dat wij gewend zijn”, aldus Baltus. “Henk kent die doelgroep en is een geloofwaardig gezicht naar de markt. De bij AD Benelux vertrokken grossiers hebben hun gehele bedrijf verkocht aan partijen met hun eigen supply chain. Dat gaat dus verder dan kiezen voor een andere inkoopcombinatie. Dat heeft te maken met de strategische keuzes van die bedrijven zelf, niet met het management in Oosterhout.”

Twee onderdelenstromen
Met de `overname` van AD Benelux door Partspoint heeft laatstgenoemde, net als concurrent Sator, twee onderdelenstromen: die naar eigen vestigingen en die naar vrije grossiers. Sator kocht hiervoor eerder dit jaar een aantal grote grossiers op, onder meer uit de stal van AD Benelux. Daarnaast wordt via onderdelendochter Fource het vrije kanaal bediend, waaronder de Vrooam-leden.
Partspoint, onderdeel van Autobinck, had al eigen Brezan-vestigingen en kocht eerder dit jaar ook enkele grote franchisers, waaronder Bergam. Naast dit `eigen` kanaal wordt er door de samenwerking met AD Benelux nu ook geïnvesteerd in het binden van vrije grossiers.

Stroomversnelling
De ontwikkelingen bij Partspoint zijn dit jaar in een stroomversnelling gekomen. Zo werden de logistieke processen verbeterd met Blue Eagle en is daarnaast de dekking van het logistieke netwerk verhoogd door onder andere de overname van enkele grote grossiers en door de samenwerking met AD Benelux.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.