Stormmesand kocht Halfords voor 1 euro

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook blijkt dat de retailgigant de overname zelf bekostigde. Het management van Halfords (Stormmesand dus) heeft een aandeel van 95 procent in de nieuwe organisatie Halfords Nederland bv; Macintosh behoudt 5 procent van de aandelen.

Daarnaast is een earn-out regeling getroffen, waarbij Macintosh aanspraak maakt op 60% van de meerwaarde bij een eventuele toekomstige verkoop van de aandelen Halfords Holding en/of Halfords Nederland.

Operationeel verlies
Macintosh heeft leningen aan Halfords Nederland verstrekt voor een totaalbedrag van 9,5 miljoen euro, waarvan 1,5 miljoen achtergesteld. Er is ook een rekening courant faciliteit beschikbaar gesteld voor 2 miljoen euro. Het operationele verlies over het eerste halfjaar, 4 miljoen euro, komt voor rekening van Macintosh.

Halfords heeft een kleine 140 vestigingen in Nederland en België.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.