Inspectie legt hefbrughandel zeven importeurs stil

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er werden bij 31 importeurs en handelaren inspecties uitgevoerd. Bij zeven bedrijven werden technische tekortkomingen geconstateerd waardoor de brug niet voldeed aan essentiële veiligheidseisen. Op grond hiervan werden de bedrijven verplicht de handel te staken, afnemers te informeren over het risico van de bruggen en reeds geleverd equipment aan te passen. 

De bruggen waren niet voorzien van een beveiliging die voorkomt dat auto’s van de brug af zouden rollen. Ook liepen monteurs die werken met de bruggen risico dat hun voeten bekneld zouden raken wanneer de brug tot de laagste stand daalt. 

Bij de inspectie bleken veen handelaren niet goed op de hoogte van de productregelgeving.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.