Grote verschillen in werkplaatsprijzen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vergelijkingssite Bestegarage.nl heeft de afgelopen drie maanden 18 duizend prijzen voor verschillende werkzaamheden verzameld. Dit zijn de standaardprijzen die bedrijven zelf hebben opgegeven.

“We zien een duidelijk verband tussen de kwaliteit van een autobedrijf – op basis van de reviews – en de prijs die gehanteerd wordt”, zegt Bestegarage.nl-directeur Steven Kop. “Consumenten bekijken minimaal drie autobedrijven en beslissen uiteindelijk op prijs/kwaliteitverhouding. De hoogte van de prijs alleen is dus niet doorslaggevend.”

De prijzen voor bandenwissels lopen ook sterk uiteen: van 15 euro tot 96,09 euro. Bij de kleine beurt (45,00 – 175,00) en grote beurt (74,99 – 375,00) zijn de verschillen relatief minder groot. De zomer/wintercheck wordt aangeboden vanaf nul tot 49,50 euro.

Zo`n 13 duizend bedrijven hebben zich aangesloten op Bestegarage.nl, 1.250 van hen hebben hun tarieven gedeeld en dat aantal neemt gestaag toe, zegt Kop. Hij ziet ook een verschuiving in het soort bedrijven dat zich aanmeldt bij Bestegarage. “In het begin sloten vooral universele autobedrijven zich aan. Inmiddels zitten er meer dealers dan universelen onder de nieuwe aanmeldingen. Dat is logisch want dealers zijn actiever bezig met aftersales.”

Steven Kop geeft tijdens het evenement APK2DAY een presentatie over de commerciële kansen die de apk bedrijven kan bieden. Bekijk op de website van APK2DAY het programma en schrijf u in.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.