Oudshoorn verlaat Apollo Vredestein voor Pon (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Oudshoorn was 18 jaar ceo van Apollo Vredestein. “Wij willen Rob bedanken voor zijn leidende rol bij de integratie van Apollo en Vredestein en het winstgevend maken van de organisatie”, laat topman Neeraj Kanwar weten.

Volgens Oudshoorn had hij het uitstekend naar zijn zin bij Apollo Vredestein en was er eigenlijk geen directe aanleiding om te vertekken. “De organisatie is op dit moment zeer stabiel, de relatie met Apollo uitstekend en ik had er dan ook voor kunnen kiezen om hier rustig oud te worden”, aldus Oudshoorn (62). “Maar toen Pon zich meldde met dit voorstel vond ik het wel een mooie uitdaging om nog een laatste keer een stap te maken.”

Pon heeft een toekomststrategie die onder meer gericht is op een verbreding van het productportfolio in de mobiliteitssector. Zo nam het bedrijf vorig jaar fietsfabikanten Gazelle en Cervélo en investeert het in verschilende bandenactiviteiten. “Dat zijn voor Pon relatief nieuwe velden en daarom waren zij op zoek naar iemand die op strategisch niveau ervaring heeft met productie, r&d en supply chain management.”

Over de aard van de overeenkomst met Pon doet Oudshoorn geen mededelingen, maar hij is van plan om langere tijd bij het bedrijf aan de slag te gaan. 

Oudshoorn werd in 2004 uitgeroepen tot de eerste Automotive Manager van het Jaar.

Zijn beoogde opvolger bij Apollo Vredestein is Luis Ceneviz, de huidige ceo van Apollo Vredestein Zuid-Afrika. “We hebben mijn vertrek goed voorbereid en ik draag het bedrijf over aan een deskundig opvolger.”