Vredestein stopt productie Maloya

Redactie Redactie
• Laatste update:

De fabrikant houdt desalniettemin vast aan haar multibrandstrategie. “We blijven investeren in de merken Apollo en Vredestein. Het is niet voor niets dat we deze maand twee bandenintroducties organiseren.” Begin deze maand werd in Genève een nieuwe Apollo-band gepresenteerd. Vandaag werden in Budapest de Vredestein Ultrac Vorti en Sportrac 5 geïntroduceerd.

Maloya is een van oorsprong Zwitsers merk en was vooral groot in Oostenrijk en Zwisterland. Ook daar worden de banden niet meer geleverd. “Door weinig in marketing en r&d te investeren, wilden we het merk lager in de markt zetten. We hebben daar onze lessen uit getrokken en nu zetten we voor onze merken gelijke middelen in”, aldus Van Wessum.

In 2009 wees de fabrikant Tyrenet aan als exclusief distributeur van Maloya. “De Tyrenet-bedrijven merkten vorig jaar al dat we niet goed konden leveren. Daarom hebben zij zich ook meer op Vredestein gefocust en zodoende is de relatie niet beschadigd. We zijn de bedrijven daarvoor zeer erkentelijk.”

Wat er op de lange termijn gaat gebeuren met het merk Maloya is nog niet duidelijk. Het merk wordt mogelijk verkocht of de profielen gebruikt voor andere banden. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.