APK: Profile laakt Bovag en RAI

Redactie Redactie
• Laatste update:

” Algemeen directeur Luc van Bussel van Profile Tyrecenter laakt de opstelling van de automotive brancheverenigingen in de 4-2-2-discussie rond de APK. En die van Nederlanders in het algemeen. “Als dit in Frankrijk zou gebeuren, ging iedereen de straat op. Maar in Nederland accepteert iedereen alles. Dat is misschien nog wel een groter drama.”
Volgens Van Bussel hadden de brancheverenigingen moeten en kunnen aantonen dat de verkeersveiligheid in het geding is wanneer de APK-frequentie wordt verlaagd. “Uit een groot onderzoek dat Dekra in Duitsland heeft gedaan, blijken remmen en banden op nummer één en twee te staan van technische oorzaken van ongelukken. Die twee items staan ook bovenaan de gebreken die bij APK worden vastgesteld.” Van Bussel vindt dat de brancheverenigingen nú actie moeten ondernemen. “Maar ik vermoed dat ze weer niks gaan doen. In dat geval zullen we kijken wat we zelf kunnen doen, liefst samen met een aantal andere branchepartijen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.