Smidts Autogroep slachtoffer van een cyberaanval

Cyberaanval • Mogelijk zijn er klantgegevens ingezien of gekopieerd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Smidts Autogroep-pand in Groningen (Foto: Smidts Autogroep)

Forddealer Smidts Autogroep is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat meldt het bedrijf op zijn website.

Directeur Menno Smidts schrijft aan zijn klanten dat ‘kwaadwillende cybercriminelen proberen het familiebedrijf kapot te maken’. Direct na de aanval, eind oktober, heeft Smidts maatregelen getroffen om de gevolgen van het incident te beperken. Hij sluit echter niet uit dat klantgegevens zijn ingezien of gekopieerd.

Smidts waarschuwt klanten en oud-klanten om bedachtzaam te zijn op verdachte mailtjes en telefoontjes, om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van phishing. Smidst heeft de aanval, conform de juridische richtlijnen, aangegeven bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Menno Smidts is de vijfde generatie van het familiebedrijf dat in 1867 is opgericht. Het heeft dealerschappen in Tolbert, Roden, Groningen en Sappemeer. Begin dit jaar nam het Auto Bolhuis in Farmsum (Delfzijl) over.

Meldingen cybercrime

Telecomaanbieder KPN meldt dat het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven op weekbasis bijna vertienvoudigd is in vergelijking met een jaar eerder. Meer dan 40 procent van de ondernemers geeft toe niet of matig voorbereid te zijn op cybercriminaliteit.

“Mkb’ers moeten doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Cybercriminaliteit neemt elke dag toe, gelukkig zijn er ook steeds meer middelen om dit tegen te gaan, eenvoudig en toegankelijk. Maar het begint ermee dat ondernemers dit serieus nemen”, zegt KPN-bestuurder voor de zakelijke markt Chantal Vergouw.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Meer lezen over Cyberaanval en Hacker

Smidts Autogroep slachtoffer van een cyberaanval | Automotive Online

Smidts Autogroep slachtoffer van een cyberaanval

Cyberaanval • Mogelijk zijn er klantgegevens ingezien of gekopieerd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Smidts Autogroep-pand in Groningen (Foto: Smidts Autogroep)

Forddealer Smidts Autogroep is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat meldt het bedrijf op zijn website.

Directeur Menno Smidts schrijft aan zijn klanten dat ‘kwaadwillende cybercriminelen proberen het familiebedrijf kapot te maken’. Direct na de aanval, eind oktober, heeft Smidts maatregelen getroffen om de gevolgen van het incident te beperken. Hij sluit echter niet uit dat klantgegevens zijn ingezien of gekopieerd.

Smidts waarschuwt klanten en oud-klanten om bedachtzaam te zijn op verdachte mailtjes en telefoontjes, om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van phishing. Smidst heeft de aanval, conform de juridische richtlijnen, aangegeven bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Menno Smidts is de vijfde generatie van het familiebedrijf dat in 1867 is opgericht. Het heeft dealerschappen in Tolbert, Roden, Groningen en Sappemeer. Begin dit jaar nam het Auto Bolhuis in Farmsum (Delfzijl) over.

Meldingen cybercrime

Telecomaanbieder KPN meldt dat het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven op weekbasis bijna vertienvoudigd is in vergelijking met een jaar eerder. Meer dan 40 procent van de ondernemers geeft toe niet of matig voorbereid te zijn op cybercriminaliteit.

“Mkb’ers moeten doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Cybercriminaliteit neemt elke dag toe, gelukkig zijn er ook steeds meer middelen om dit tegen te gaan, eenvoudig en toegankelijk. Maar het begint ermee dat ondernemers dit serieus nemen”, zegt KPN-bestuurder voor de zakelijke markt Chantal Vergouw.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Meer lezen over Cyberaanval en Hacker