Stellantis: 160 miljoen voor elektrificatie fabriek in Rennes

Stellantis • De fabriek wordt voorbereid op de bouw in 2025 van EV’s. Er komt ook een assemblage-afdeling voor EV-batterijen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Stellantis

Stellantis investeert 160 miljoen euro om de fabriek in het Franse Rennes voor te bereiden op de bouw van een volledig elektrische suv. De opvolger van de C5 Aircross moet in 2025 op de markt komen. Dit meldt Stellantis.

De fabriek in Rennes werd in 1961 geopend als Citroën-fabriek. Later kwamen daar modellen van Peugeot bij. Volgens Reuters werden er vorig jaar 73 duizend auto’s gebouwd en heeft de fabriek 2.300 werknemers. Om de fabriek geschikt te maken voor de productie van EV’s wordt onder meer een assemblage-afdeling opgezet voor EV-batterijen. Daarnaast komt er een afdeling voor kunststof spuitgietwerk, die voor- en achterkanten van auto’s gaat produceren.

De compacte elektrische suv die vanaf 2025 in Rennes wordt gebouwd heeft de codenaam CR3. Het wordt de opvolger van de huidige C5 Aircross. Het nieuwe model wordt gebouwd op het STLA Medium-platform. Dat is in principe geschikt voor de plaatsing van een verbrandingsmotor, maar Stellantis is niet van plan om die optie voor de CR3 te gebruiken, meldt het concern.

Stellantis is van plan om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s in Europa te verkopen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Stellantis: 160 miljoen voor elektrificatie fabriek in Rennes | Automotive Online

Stellantis: 160 miljoen voor elektrificatie fabriek in Rennes

Stellantis • De fabriek wordt voorbereid op de bouw in 2025 van EV’s. Er komt ook een assemblage-afdeling voor EV-batterijen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Stellantis

Stellantis investeert 160 miljoen euro om de fabriek in het Franse Rennes voor te bereiden op de bouw van een volledig elektrische suv. De opvolger van de C5 Aircross moet in 2025 op de markt komen. Dit meldt Stellantis.

De fabriek in Rennes werd in 1961 geopend als Citroën-fabriek. Later kwamen daar modellen van Peugeot bij. Volgens Reuters werden er vorig jaar 73 duizend auto’s gebouwd en heeft de fabriek 2.300 werknemers. Om de fabriek geschikt te maken voor de productie van EV’s wordt onder meer een assemblage-afdeling opgezet voor EV-batterijen. Daarnaast komt er een afdeling voor kunststof spuitgietwerk, die voor- en achterkanten van auto’s gaat produceren.

De compacte elektrische suv die vanaf 2025 in Rennes wordt gebouwd heeft de codenaam CR3. Het wordt de opvolger van de huidige C5 Aircross. Het nieuwe model wordt gebouwd op het STLA Medium-platform. Dat is in principe geschikt voor de plaatsing van een verbrandingsmotor, maar Stellantis is niet van plan om die optie voor de CR3 te gebruiken, meldt het concern.

Stellantis is van plan om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s in Europa te verkopen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.