‘Britse regering biedt Jaguar Land Rover elektrificatie subsidie’

JLR • De aanbieding komt een paar dagen nadat automakers waarschuwden voor te strenge Brexit regels, waardoor fabrieken in het land kunnen sluiten.
Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Jaguar Land Rover heeft een aanbieding van 500 miljoen pond gekregen van het Britse lagerhuis. Op die manier wil de Britse regering de automaker overhalen om te investeren in de bouw van een nieuwe EV-batterijenfabriek, meldt The Guardian.

Politicus Jeremy Hunt heeft het subsidieplan voorgesteld aan Tata, het moederbedrijf van JLR. Tata moet nog beslissen of zij een nieuwe fabriek gaat bouwen in het Verenigd Koninkrijk of in Spanje.

Een grote toezegging

Volgens The Guardian is de subsidie een mix van een geldbedrag en een verlaging in energiekosten. Ook wil de Britse regering garant staan voor de kosten van het upgraden van transport routes en het stroomnetwerk rondom de locatie waar de fabriek moet komen.

Vorig jaar vertelde Natarajan Chandrasekaran, voorzitter van Tata, dat als het bedrijf geen subsidies zou krijgen voor groenere productiemethodes, een aantal fabrieken zullen moeten sluiten.

Het aanbod van 500 miljoen pond vertegenwoordigt een grote toezegging van de Britse overheid om de automotive elektrificatie van het land te ondersteunen.

Eerder investeerde JLR 17 miljard euro in de elektrificatie van het bedrijf.