Voormalig Jaguar-dealer Roy Caspers overleden

Caspers Collectie • Caspers werd 68. Zijn kinderen zetten het bedrijf Caspers Collectie in Eelde voort.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Roy Caspers overleed op 68-jarige leeftijd (foto: Coen Caspers)

Op 23 maart is Roy Caspers overleden. Hij werd 68 jaar oud en was jarenlang Jaguar-dealer van Groningen. Na een faillissement in 2008 begon hij opnieuw met universeel autobedrijf Caspers Collectie in Eelde, waarbij de focus als altijd bleef liggen op exclusieve auto’s. Kinderen Casper, Coen, Caro en Chiel melden het overlijden op Facebook.

“Mijn vader was een ondernemer in hart en nieren”, vertelt zoon Coen Caspers aan Automotive. “Hij heeft Jaguar groot gemaakt in Groningen. Daarbij stond hij altijd open voor nieuwe kansen en ontwikkelingen, en hij wist zich ook te herpakken na het faillissement.” Roy Caspers droeg in 2013 de leiding van Caspers Collectie over aan zijn kinderen. Maar hij bleef betrokken, ook als adviseur aan andere automotive ondernemers.

Caspers Collectie is een echt familiebedrijf. Antoon en Nel Caspers begonnen in 1924 Garage Centrum in Groningen. Het bedrijf ontwikkelde zich, onder meer met dealerschappen voor Lancia en Alfa Romeo. Uiteindelijk werd Caspers groot – korte tijd met twee vestigingen – als Jaguar dealer. Tot in 2008, met de financiële crisis, het faillissement kwam.

Roy Caspers begon opnieuw in Eelde, als universeel, maar nog met veel aandacht voor exclusieve auto’s. Ook dat bedrijf werd een succes.

De uitvaart van Roy Caspers vindt plaats in besloten kring.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Voormalig Jaguar-dealer Roy Caspers overleden | Automotive Online

Voormalig Jaguar-dealer Roy Caspers overleden

Caspers Collectie • Caspers werd 68. Zijn kinderen zetten het bedrijf Caspers Collectie in Eelde voort.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Roy Caspers overleed op 68-jarige leeftijd (foto: Coen Caspers)

Op 23 maart is Roy Caspers overleden. Hij werd 68 jaar oud en was jarenlang Jaguar-dealer van Groningen. Na een faillissement in 2008 begon hij opnieuw met universeel autobedrijf Caspers Collectie in Eelde, waarbij de focus als altijd bleef liggen op exclusieve auto’s. Kinderen Casper, Coen, Caro en Chiel melden het overlijden op Facebook.

“Mijn vader was een ondernemer in hart en nieren”, vertelt zoon Coen Caspers aan Automotive. “Hij heeft Jaguar groot gemaakt in Groningen. Daarbij stond hij altijd open voor nieuwe kansen en ontwikkelingen, en hij wist zich ook te herpakken na het faillissement.” Roy Caspers droeg in 2013 de leiding van Caspers Collectie over aan zijn kinderen. Maar hij bleef betrokken, ook als adviseur aan andere automotive ondernemers.

Caspers Collectie is een echt familiebedrijf. Antoon en Nel Caspers begonnen in 1924 Garage Centrum in Groningen. Het bedrijf ontwikkelde zich, onder meer met dealerschappen voor Lancia en Alfa Romeo. Uiteindelijk werd Caspers groot – korte tijd met twee vestigingen – als Jaguar dealer. Tot in 2008, met de financiële crisis, het faillissement kwam.

Roy Caspers begon opnieuw in Eelde, als universeel, maar nog met veel aandacht voor exclusieve auto’s. Ook dat bedrijf werd een succes.

De uitvaart van Roy Caspers vindt plaats in besloten kring.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.