Volvo schrapt 1.300 banen in Zweden

Volvo • Het bedrijf wil daarmee de winst op langere termijn zeker stellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volvo Cars wil 1.300 medewerkers ontslaan in Zweden, om de winstgevendheid te vergroten (foto: Volvo)

Volvo Cars kondigt aan dat er in de Zweedse vestigingen van het bedrijf in totaal 1.300 banen zullen verdwijnen. In totaal gaat het om 6 procent van alle medewerkers in Zweden.

Van de 1.300 banen die verdwijnen zijn 1.100 kantoorbanen. De resterende 200 banen moeten nog bepaald worden, meldt het concern. Volvo heeft in Zweden fabrieken voor personenauto’s in Uddevalla en Göteborg.

Volvo heeft een prima eerste kwartaal van 2023 achter de rug. Ook over 2022 werden een hogere omzet en winst gemeld. “De reorganisatie is nodig om ook op lange termijn winstgevend te blijven en om de enorme kosten van elektrificatie te dragen”, meldt ceo Jim Rowan. “De kostenmaatregelen die we vorig jaar hebben genomen, beginnen vruchten af ​​te werpen. Het is echter duidelijk dat we meer moeten doen. Economische tegenwind, gestegen grondstofprijzen en toegenomen concurrentie blijven waarschijnlijk nog geruime tijd een uitdaging.”

Volvo wil vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s bouwen. Op dit moment is 18 procent van de geleverde Volvo’s een EV. Dat relatief hoge percentage komt mede doordat Volvo dankzij moederbedrijf Geely een sterke positie heeft in China.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Volvo schrapt 1.300 banen in Zweden | Automotive Online

Volvo schrapt 1.300 banen in Zweden

Volvo • Het bedrijf wil daarmee de winst op langere termijn zeker stellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volvo Cars wil 1.300 medewerkers ontslaan in Zweden, om de winstgevendheid te vergroten (foto: Volvo)

Volvo Cars kondigt aan dat er in de Zweedse vestigingen van het bedrijf in totaal 1.300 banen zullen verdwijnen. In totaal gaat het om 6 procent van alle medewerkers in Zweden.

Van de 1.300 banen die verdwijnen zijn 1.100 kantoorbanen. De resterende 200 banen moeten nog bepaald worden, meldt het concern. Volvo heeft in Zweden fabrieken voor personenauto’s in Uddevalla en Göteborg.

Volvo heeft een prima eerste kwartaal van 2023 achter de rug. Ook over 2022 werden een hogere omzet en winst gemeld. “De reorganisatie is nodig om ook op lange termijn winstgevend te blijven en om de enorme kosten van elektrificatie te dragen”, meldt ceo Jim Rowan. “De kostenmaatregelen die we vorig jaar hebben genomen, beginnen vruchten af ​​te werpen. Het is echter duidelijk dat we meer moeten doen. Economische tegenwind, gestegen grondstofprijzen en toegenomen concurrentie blijven waarschijnlijk nog geruime tijd een uitdaging.”

Volvo wil vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s bouwen. Op dit moment is 18 procent van de geleverde Volvo’s een EV. Dat relatief hoge percentage komt mede doordat Volvo dankzij moederbedrijf Geely een sterke positie heeft in China.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.