LKQ Fource neemt Leo de Groot Partscenter XL over

LKQ Fource • Met deze overname komt het aantal eigen grossiersvestigingen van Fource in Nederland op 85.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Michel Chaudron (l) en Johan van der Hoeven: “Dit bevestigt onze ambitie om in Nederland te blijven investeren." (foto: LKQ Fource)

LKQ Fource neemt grossier Leo de Groot Partscenter XL over. Dit maakt het onderdelenbedrijf bekend.

Beide bedrijven kennen elkaar al goed; Leo de Groot is al jaren Full Fource partner. De grossier heeft één vestiging in Hillegom, en levert naast gereedschappen en automaterialen ook een service voor de revisie van cilinderkoppen, remschijven, remtrommels en vliegwielen. De 22 werknemers van het partscenter blijven werken in het filiaal in Hillegom.

Nederland

Johan van der Hoeven, cco LKQ Benelux-France: “Dit bevestigt onze ambitie om in Nederland te blijven investeren. Onze volgende stap is nu het integreren van de vestiging in Hillegom in het LKQ Fource-netwerk.”

Michel Chaudron, eigenaar van Leo de Groot Partscenter XL: “Samen sleutelen aan succes is steeds de drijfveer geweest binnen het bedrijf. Het vakmanschap, de kennis, de precisie en de juiste machines blijven, maar gaan verder onder de nieuwe naam en merkidentiteit van LKQ Fource.”

De overname van Leo de Groot Partscenter XL is de derde in een jaar tijd in Nederland door Fource. Eerder nam de onderdelenleverancier werkplaatsformule Vakgarage over en revisiebedrijf Rhenoy Group. Vorige week kondigde Fource aan het wagenpark van Leaseplan in Europa te gaan onderhouden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

LKQ Fource neemt Leo de Groot Partscenter XL over | Automotive Online

LKQ Fource neemt Leo de Groot Partscenter XL over

LKQ Fource • Met deze overname komt het aantal eigen grossiersvestigingen van Fource in Nederland op 85.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Michel Chaudron (l) en Johan van der Hoeven: “Dit bevestigt onze ambitie om in Nederland te blijven investeren." (foto: LKQ Fource)

LKQ Fource neemt grossier Leo de Groot Partscenter XL over. Dit maakt het onderdelenbedrijf bekend.

Beide bedrijven kennen elkaar al goed; Leo de Groot is al jaren Full Fource partner. De grossier heeft één vestiging in Hillegom, en levert naast gereedschappen en automaterialen ook een service voor de revisie van cilinderkoppen, remschijven, remtrommels en vliegwielen. De 22 werknemers van het partscenter blijven werken in het filiaal in Hillegom.

Nederland

Johan van der Hoeven, cco LKQ Benelux-France: “Dit bevestigt onze ambitie om in Nederland te blijven investeren. Onze volgende stap is nu het integreren van de vestiging in Hillegom in het LKQ Fource-netwerk.”

Michel Chaudron, eigenaar van Leo de Groot Partscenter XL: “Samen sleutelen aan succes is steeds de drijfveer geweest binnen het bedrijf. Het vakmanschap, de kennis, de precisie en de juiste machines blijven, maar gaan verder onder de nieuwe naam en merkidentiteit van LKQ Fource.”

De overname van Leo de Groot Partscenter XL is de derde in een jaar tijd in Nederland door Fource. Eerder nam de onderdelenleverancier werkplaatsformule Vakgarage over en revisiebedrijf Rhenoy Group. Vorige week kondigde Fource aan het wagenpark van Leaseplan in Europa te gaan onderhouden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.