Elektrische Nissan Townstar nu ook in Nederland beschikbaar

Bestelauto • De Townstar kan maximaal 1.500 kilo trekken en heeft een actieradius van maximaal 300 kilometer.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Nissan)

Nissan levert de elektrische Nissan Townstar nu ook in Nederland. Het merk belooft voor de besteller een actieradius tot 300 kilometer (WLTP) en geeft acht jaar garantie op de levensduur van de batterij tot 70 procent, meldt Nissan.

De elektrische Townstar, die samen is ontwikkeld met de Renault Kangoo E-Tech en Mercedes-Benz eCitan, levert 90 kW en een koppel van 245 Nm. Bij snelladen van de 45 kWh batterij is de laadtijd volgens Nissan 37 minuten, waarbij de batterij wordt opgeladen van 15 tot 80 procent.

Twee lengtes

De Townstar EV is leverbaar in twee lengtes (L1 en L2) met een laadvermogen van 612 tot 788 kg en een inhoud van 3,3 (L1) of 4,3 m3 (L2). Het maximale trekgewicht is 1.500 kilo. De Townstar is de eerste auto in het gamma lichte bedrijfsauto’s die is uitgerust met het rijhulpsysteem ProPilot Assist, een autonome rijfunctie voor snelweggebruik.

Elke lichte bedrijfsauto van Nissan heeft een garantie van vijf jaar of 160.000 km. Voor de Townstar EV breidt Nissan deze garantie uit naar acht jaar op de batterijstatus tot 70 procent van een nieuwe.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Elektrische Nissan Townstar nu ook in Nederland beschikbaar | Automotive Online

Elektrische Nissan Townstar nu ook in Nederland beschikbaar

Bestelauto • De Townstar kan maximaal 1.500 kilo trekken en heeft een actieradius van maximaal 300 kilometer.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Nissan)

Nissan levert de elektrische Nissan Townstar nu ook in Nederland. Het merk belooft voor de besteller een actieradius tot 300 kilometer (WLTP) en geeft acht jaar garantie op de levensduur van de batterij tot 70 procent, meldt Nissan.

De elektrische Townstar, die samen is ontwikkeld met de Renault Kangoo E-Tech en Mercedes-Benz eCitan, levert 90 kW en een koppel van 245 Nm. Bij snelladen van de 45 kWh batterij is de laadtijd volgens Nissan 37 minuten, waarbij de batterij wordt opgeladen van 15 tot 80 procent.

Twee lengtes

De Townstar EV is leverbaar in twee lengtes (L1 en L2) met een laadvermogen van 612 tot 788 kg en een inhoud van 3,3 (L1) of 4,3 m3 (L2). Het maximale trekgewicht is 1.500 kilo. De Townstar is de eerste auto in het gamma lichte bedrijfsauto’s die is uitgerust met het rijhulpsysteem ProPilot Assist, een autonome rijfunctie voor snelweggebruik.

Elke lichte bedrijfsauto van Nissan heeft een garantie van vijf jaar of 160.000 km. Voor de Townstar EV breidt Nissan deze garantie uit naar acht jaar op de batterijstatus tot 70 procent van een nieuwe.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.