VW Group zet Michael en Michael op kwaliteit en design

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Volkswagen group Michael Neumayer en Michael Mauer
Michael Neumayer en Michael Mauer (Volkswage Group, 2022)

Michael Neumayer en Michael Mauer beginnen per 1 januari 2023 in hun nieuwe functies.

Volkswagen Group heeft een nieuwe top aangesteld voor de kwaliteits- en designdivisies van de autofabrikant. Hiermee wil de autofabrikant de besluitvorming versnellen en de coördinatie tussen de merken VW personenauto’s, Audi en Porsche te verbeteren. Dat maakt VW bekend op zijn website.

Per 1 januari 2023 heeft Michael Neumayer de leiding over de kwaliteitsmanagementdivisie van de VW Group, terwijl hij tegelijkertijd hoofd kwaliteit van Audi zal blijven. Hij volgt Frank Welsch op als kwaliteitschef van de VW-groep. Welsch gaat met pensioen na bijna 30 jaar dienst bij VW.

Eveneens per 1 januari 2023 wordt Michael Mauer design-chef van de VW Group, terwijl hij dezelfde rol behoudt bij Porsche. Hij vervangt Klaus Zyciora die de autofabrikant verlaat.

Herstructurering

De laatste wijziging van het management volgt op een herstructurering die in september werd aangekondigd door de nieuwe ceo van de VW Group, Oliver Blume. Na de herstructurering van de raad van bestuur van de Group, zijn alle sleutelfuncties nu toegewezen aan de leidende merken van de Group: productie en inkoop aan de Volkswagen personenauto’s, verkoop en kwaliteit aan Audi en ontwerp en ontwikkeling aan Porsche.

VW Group zet Michael en Michael op kwaliteit en design | Automotive Online

VW Group zet Michael en Michael op kwaliteit en design

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Volkswagen group Michael Neumayer en Michael Mauer
Michael Neumayer en Michael Mauer (Volkswage Group, 2022)

Michael Neumayer en Michael Mauer beginnen per 1 januari 2023 in hun nieuwe functies.

Volkswagen Group heeft een nieuwe top aangesteld voor de kwaliteits- en designdivisies van de autofabrikant. Hiermee wil de autofabrikant de besluitvorming versnellen en de coördinatie tussen de merken VW personenauto’s, Audi en Porsche te verbeteren. Dat maakt VW bekend op zijn website.

Per 1 januari 2023 heeft Michael Neumayer de leiding over de kwaliteitsmanagementdivisie van de VW Group, terwijl hij tegelijkertijd hoofd kwaliteit van Audi zal blijven. Hij volgt Frank Welsch op als kwaliteitschef van de VW-groep. Welsch gaat met pensioen na bijna 30 jaar dienst bij VW.

Eveneens per 1 januari 2023 wordt Michael Mauer design-chef van de VW Group, terwijl hij dezelfde rol behoudt bij Porsche. Hij vervangt Klaus Zyciora die de autofabrikant verlaat.

Herstructurering

De laatste wijziging van het management volgt op een herstructurering die in september werd aangekondigd door de nieuwe ceo van de VW Group, Oliver Blume. Na de herstructurering van de raad van bestuur van de Group, zijn alle sleutelfuncties nu toegewezen aan de leidende merken van de Group: productie en inkoop aan de Volkswagen personenauto’s, verkoop en kwaliteit aan Audi en ontwerp en ontwikkeling aan Porsche.