Franse automarkt schiet sterk omhoog

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Franse automarkt schiet sterk omhoog

Over de eerste negen maanden van dit jaar blijft de Franse personenautomarkt daarmee nog net in de min met een daling van 1,3 procent. De occasionmarkt blijft er met een groei van 5,4 procent ook goed bij liggen. Bij kleine bestelwagens bleef de groei in september beperkt tot 3,7 procent.

De cijfers zijn vertekend door het feit dat er vorig jaar september juist extra weinig auto’s werden verkocht. Met de introductie van de strengere WLTP-regels per 1 september hadden veel fabrikanten en handelaren alles op alles gezet om zo veel ‘oude’ wagens voor die datum weg te werken.

Bij de nationale merken springt vooral Citroën er uit want dat verkocht over negen maanden gezien bijna elf procent meer auto’s. Zustermerk Opel kwam op een plus van ruim 2,5 procent terwijl Peugeot ruim drie procent moest inleveren. Concurrent Renault ging zes procent naar beneden terwijl ook Dacia dit keer met een daling van een goede vier procent genoegen moest nemen. PSA en Renault/Dacia samen zijn daarmee nog altijd wel goed voor 58 procent van de in Frankrijk nieuw verkochte personenauto’s. Slecht nieuws voor Renault is ook nog dat Nissan liefst 41 procent moest inleveren en daarmee haar marktaandeel in Frankrijk tot onder de twee procent ziet dalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Franse automarkt schiet sterk omhoog | Automotive Online

Franse automarkt schiet sterk omhoog

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Franse automarkt schiet sterk omhoog

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.