AM-poll: meerderheid ziet geen heil in sloopregeling

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • V. de Vries

  waarom dan?

 • Grooterf

  Het zou voortaan beter zijn wanneer onze regering pas naar buitenkomt met een (in dit geval sloop)regeling) als alle regels en procedures bekend zijn. Nu weten we nog niets meer dan de klant. niets dus…… Die 1000 eurie is ook inverhouding nou niet je van het.

 • Joop van der Steen

  Ze slachten de Kip met de Gouden eieren om een slooppremie in te voeren. Daarmee lopen de Fabrikanten van automaterialen, Transportsectors, Groothandels van Automaterialen en Autobedrijven héél véél handel mis. Bovendien gaat het niet goed ! een sloopregeling met zoveel regels kan niet de bedoeling zijn, op een oudere auto krijg je minder premie dan op een nieuwere en als je auto APK afgekeurd is krijg je niets, want hij moet 3 maanden APK gekeurd zijn voordat je voor de slooppremie in aanmerking komt. Ja we gaan een 3 maanden of langer APK goedgekeurde auto slopen. Dat is toch vreemd en niet over nagedacht. Wij hebben de afgelopen weken al vier keer zo’n geval gehad. Moet je de klant in de toekomst melden, eerst de reparatie uitvoeren dan krijgt u de slooppremie en daarna stopt Eurlings de auto in de schredder.

  Hoe was het ook al weer, vermindering van de administratieve lasten. Dit is een vermeerdering.

  Eenduidig als onze zuiderburen. Éen sloopauto Één slooppremie, maar liever helemaal niet, om de handel in de onderdelen van gebruikte auto’s op gang te houden.

 • Erik-Jan Kleverlaan

  Wat mij betreft mag de slooppremie liever vandaag nog dan morgen ingevoerd worden! Er lopen nu al mensen binnen met de premie in gedachten en kopen ook gewoon nu al. Ik vind het een stimulans voor de branche! We zeggen met z’n allen wel dat de bedragen minimaal zijn maar voor Jan de arbeider met een echt oud autootje is het toch serieus geld. Je moet er wel als autobedrijf op een goede manier mee omgaan. Ik zie absoluut kansen voor ook wat extra marges betreft en dus rendement! Wel moet ik beamen het ook raar te vinden dat je voor een oudere auto een lagere premie krijgt en de apk regel is ook niet relevant. Maar wat mij betreft, KOM OP MET DIE PREMIE!!

 • Dinant

  Ik vind het maar een raar gedoe allemaal.
  En @ Erik-Jan Kleverlaan; u oppert dat het voor ‘Jan de arbeider met een echt oud autootje’ toch serieus geld is. Denkt u dan echt dat ‘Jan de arbeider met een echt oud autootje’ het in zijn hoofd haalt om maar een nieuwe te kopen als ie 750 euro terugkrijgt voor zijn oude?? En net wat Joop van der Steen zegt; zo lopen veel bedrijven ook veel handel mis. En dat is goed voor de economie…?? Raar gedoe allemaal….