Hiltermann Lease digitaliseert autofinanciering met nieuw platform

Hiltermann • Financiering verloopt voortaan een stuk sneller.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Shorttrackster Xandra Velzeboer was aanwezig bij de lancering van het financieringsplatform. (Foto: Hiltermann Lease.)

Het platform Hiltermann Consumenten Financieringen (HCF), onderdeel van Hiltermann Lease Groep Holding (HLGH), is dinsdag officieel gelanceerd. Het nieuwe platform heeft als doel om het financieren van mobiliteit eenvoudiger, efficiënter en veiliger te laten verlopen voor zowel consumenten als dealers. Dat schrijft Hiltermann Lease in een persbericht.

Het proces van autofinanciering wordt met het nieuwe fintech platform van HCF volledig gedigitaliseerd uitgevoerd. De papieren rompslomp die bij een traditionele lening aanvraag komt kijken, is volgens Hiltermann Lease met het nieuwe platform verleden tijd.

‘Het platform maakt gebruik van nieuwe technologieën zoals Idin, Psd2 en digitale autorisatie waarmee de financiering van auto’s sneller, efficiënter en veiliger verloopt dan bij traditionele aanbieders’, schrijft Hiltermann Lease.

Bottleneck

Volgens het leasebedrijf verdwijnt de financieringsaanvraag als bottleneck bij de aanschaf van een auto tussen dealer en consument. “Als onderdeel van HLGH tillen we de traditionele financiële dienstverlening voor mobiliteit bij consumenten naar een veel hoger en efficiënter niveau”, zegt Paul Kalis, managing director van HCF. “Wij doen dat door de consument en dealer radicaal centraal te stellen en hen met een volledig geautomatiseerd proces te ondersteunen bij de financiering van een auto.”

Michel Akerboom, ceo van Hiltermann Lease, was onlangs te gast in Mobtalk. Hierin bespreekt Akerboom de veranderende leasingmarkt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.