Dit is waar je op let bij het afsluiten van een autoverzekering

Advertorial • Het kopen van je eigen auto is een spannende gebeurtenis. Je bent al een hele tijd aan het twijfelen tussen twee prachtige modellen. Na lang wikken en wegen heb je een besluit genomen. Het liefst ga je er zo snel mogelijk mee op pad. Echter, voor je dat doet, regel je een autoverzekering. Je auto verzekeren is vaak gemakkelijk online gedaan, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op let. Er zijn verschillende type verzekeringen en je kunt ze aanvullen naar jouw wens. Is het tijd voor een autoverzekering? Lees dan snel verder en ontdek waar jij op let!
William Widjaja William Widjaja
Beeld: shutterstock

Bepaal je verzekeringsbehoeften

Voor je een verzekering afsluit ga je na wat je behoeften zijn en waar je verzekerd voor wilt zijn. Wanneer je een nieuwe of dure auto hebt gekocht, ben je waarschijnlijk van plan deze uitgebreider te verzekeren dan een oudere auto. Over het algemeen zijn er drie verschillende type verzekering: je kunt een WA verzekering afsluiten, beperkt casco, of all risk. De ene dekt weer meer dan de ander. De WA verzekering, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, dekt kosten van de schade die je bij een ander hebt aangericht. De beperkt casco, of WA plus, verzekert je ook tegen schade aan je eigen auto waar je zelf niks aan kunt doen. Tot slot dekt de all risk verzekering ook de kosten van schade aan je eigen auto, waarbij de schulden bij jezelf liggen.

Bepaal je budget

Een autoverzekering is verplicht; je moet in ieder geval beschikken over een WA verzekering. Dan is het wel zo fijn om te weten hoeveel het je gaat kosten. Voor het afsluiten van een verzekering betaal je maandelijks een premie. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie. De hoogte van deze premie ligt ook aan de waarde van je auto. Een dure auto heeft een hogere premie dan een goedkopere auto. Ga dus na hoeveel je over hebt voor deze verzekering en baseer hier je keuze op.

Vergelijk verzekeringsmaatschappijen

Daarnaast is het goed om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. De ene heeft voordelen die de ander niet heeft, en andersom. Ga bijvoorbeeld na of je extra poliskosten moet betalen of wat de wijzigings- en opzegopties zijn. Ga ook na hoe hoog het eigen risico is. Sommige verzekeringsmaatschappijen beschikken over 24/7 hulp en service. Sta je midden in de nacht stil langs de weg? Geen probleem, zij komen je helpen! Speur vooral het internet af naar recensies en ervaringen van anderen.

Overweeg aanvullende verzekeringen

Tot slot ga je na of je de verzekering wilt aanvullen. Een vaak afgesloten verzekering is de inzittendenverzekering. Daarbij is elke inzittende verzekerd tegen letsel. Ook de kosten van schade aan persoonlijke eigendommen worden vergoed. Het is niet verplicht, maar een echte aanrader. Daarnaast kom je er soms niet uit bij een verkeersconflict. Het is jouw woord tegen die van hun. Een rechtsbijstandverzekering kan daarbij helpen. Deze verzekert je van juridische hulp bij conflicten over bijvoorbeeld een leaseovereenkomst, of een ongeval. Het is dus zeker de moeite waard om een aanvullende verzekering te overwegen.

Zoals je ziet, komt er van alles kijken bij het verzekeren van je auto. Ten eerste bepaal je je verzekeringsbehoefte. Welke verzekering past bij jou? Een WA, beperkt casco, of juist een all risk. Daarna bepaal je je budget; hoeveel wil je maandelijks betalen voor een verzekering? Het is goed om de bedragen en extra’s van verschillende maatschappijen te vergelijken. Tot slot overweeg je aanvullende verzekeringen zoals een inzittendenverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Dus, ga met een gerust hart de weg op en laat je verzekeren!

Dit is waar je op let bij het afsluiten van een autoverzekering | Automotive Online

Dit is waar je op let bij het afsluiten van een autoverzekering

Advertorial • Het kopen van je eigen auto is een spannende gebeurtenis. Je bent al een hele tijd aan het twijfelen tussen twee prachtige modellen. Na lang wikken en wegen heb je een besluit genomen. Het liefst ga je er zo snel mogelijk mee op pad. Echter, voor je dat doet, regel je een autoverzekering. Je auto verzekeren is vaak gemakkelijk online gedaan, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op let. Er zijn verschillende type verzekeringen en je kunt ze aanvullen naar jouw wens. Is het tijd voor een autoverzekering? Lees dan snel verder en ontdek waar jij op let!
William Widjaja William Widjaja
Beeld: shutterstock

Bepaal je verzekeringsbehoeften

Voor je een verzekering afsluit ga je na wat je behoeften zijn en waar je verzekerd voor wilt zijn. Wanneer je een nieuwe of dure auto hebt gekocht, ben je waarschijnlijk van plan deze uitgebreider te verzekeren dan een oudere auto. Over het algemeen zijn er drie verschillende type verzekering: je kunt een WA verzekering afsluiten, beperkt casco, of all risk. De ene dekt weer meer dan de ander. De WA verzekering, wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, dekt kosten van de schade die je bij een ander hebt aangericht. De beperkt casco, of WA plus, verzekert je ook tegen schade aan je eigen auto waar je zelf niks aan kunt doen. Tot slot dekt de all risk verzekering ook de kosten van schade aan je eigen auto, waarbij de schulden bij jezelf liggen.

Bepaal je budget

Een autoverzekering is verplicht; je moet in ieder geval beschikken over een WA verzekering. Dan is het wel zo fijn om te weten hoeveel het je gaat kosten. Voor het afsluiten van een verzekering betaal je maandelijks een premie. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie. De hoogte van deze premie ligt ook aan de waarde van je auto. Een dure auto heeft een hogere premie dan een goedkopere auto. Ga dus na hoeveel je over hebt voor deze verzekering en baseer hier je keuze op.

Vergelijk verzekeringsmaatschappijen

Daarnaast is het goed om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. De ene heeft voordelen die de ander niet heeft, en andersom. Ga bijvoorbeeld na of je extra poliskosten moet betalen of wat de wijzigings- en opzegopties zijn. Ga ook na hoe hoog het eigen risico is. Sommige verzekeringsmaatschappijen beschikken over 24/7 hulp en service. Sta je midden in de nacht stil langs de weg? Geen probleem, zij komen je helpen! Speur vooral het internet af naar recensies en ervaringen van anderen.

Overweeg aanvullende verzekeringen

Tot slot ga je na of je de verzekering wilt aanvullen. Een vaak afgesloten verzekering is de inzittendenverzekering. Daarbij is elke inzittende verzekerd tegen letsel. Ook de kosten van schade aan persoonlijke eigendommen worden vergoed. Het is niet verplicht, maar een echte aanrader. Daarnaast kom je er soms niet uit bij een verkeersconflict. Het is jouw woord tegen die van hun. Een rechtsbijstandverzekering kan daarbij helpen. Deze verzekert je van juridische hulp bij conflicten over bijvoorbeeld een leaseovereenkomst, of een ongeval. Het is dus zeker de moeite waard om een aanvullende verzekering te overwegen.

Zoals je ziet, komt er van alles kijken bij het verzekeren van je auto. Ten eerste bepaal je je verzekeringsbehoefte. Welke verzekering past bij jou? Een WA, beperkt casco, of juist een all risk. Daarna bepaal je je budget; hoeveel wil je maandelijks betalen voor een verzekering? Het is goed om de bedragen en extra’s van verschillende maatschappijen te vergelijken. Tot slot overweeg je aanvullende verzekeringen zoals een inzittendenverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Dus, ga met een gerust hart de weg op en laat je verzekeren!