Wensink koopt activiteiten Mercedes-specialist Woltinge

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
John Woltinge en Laurens Stigter. (Foto: Wensink)

Dealerholding Wensink koopt de activiteiten van Mercedes-specialist Woltinge Auto’s in Hoogeveen. Woltinge stopt per 1 april met alle verkoop- en werkplaatsactiviteiten. Dat meldt Wensink vandaag. 

In samenspraak hebben Wensink Automotive en Woltinge Auto’s besloten om de verkoop- en serviceactiviteiten voor de Woltinge Auto’s-klanten aan de Wensink vestiging in Hoogeveen over te dragen. 

Ingewikkelder

DGA John Woltinge neemt deze stap mede omdat het voor kleinere bedrijven steeds ingewikkelder wordt om in te spelen op alle marktontwikkelingen en innovaties. “De stap om na bijna 30 jaar het bedrijf te beëindigen, is gevoelsmatig niet eenvoudig. Maar ik weet dat wij met Wensink de continuering van de activiteiten waarborgen. Die zekerheid stelt mij gerust.”

Wensink-ceo Laurens Stigter: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de prettige en servicegerichte manier van werken zoals klanten deze kennen, ook bij ons ervaren wordt.”

Wensink Automotive, dat vorige maand Ford-dealer Schurer-Kamphuis kocht, voert naast Mercedes ook Kia en Citroën. Het bedrijf heeft 40 vestigingen en ruim 1.300 medewerkers. Wensink verkocht vorig jaar meer dan tienduizend nieuwe auto’s. Dat blijkt uit de Automotive Dealerholding Top 60, die hier te bestellen is.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.