Goed half jaar voor bijna alle autofabrikanten in Europa

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit cijfers van Acea, de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten. Acea verhoogde onlangs de prognose voor 2015 van 2 naar 5 procent.

Alle grote merken zagen hun afzet groeien. Marktleider Volkswagen verkocht 867 duizend auto`s (+8,2%). Renault volgt met 508 duizend eenheden (+10%) en Opel maakt de top drie compleet met 491 duizend registraties (+5,9%).

Verkopen Chevrolet, Lancia, Alfa Romeo en Honda dalen
Slechts vier merken zagen hun verkoop dalen. Chevrolet ging van 32 naar 2 duizend, een gevolg van het stoppen van de verkoop in Europa. Van de Fiat-merken hebben Lancia (-11,5%) en Alfa Romeo (-4,8%) het moeilijk, maar Alfa lanceerde recentelijk de nieuwe Giulia. Ook Honda verloor terrein (-7,9%), het merk is in Europa aan het reorganiseren.

In Nederland nam het aantal registraties in juni met 13 procent toe.

Abonnees kunnen het volledige overzicht van zowel de Nederlandse als Europese registraties bekijken in de rubriek Feiten & cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.