Tomtom levert data aan verzekeraar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bestuurders kunnen zich aanmelden voor Fair Pay en kopen daarbij een Tomtom Pro 3100-navigatiesysteem met Active Driver Feedback en live Services (à 299 Engels pond). Het systeem monitort het rijgedrag en de rijgewoontes van de bestuurder. Aan de hand van een puntensysteem wordt vervolgens de korting op de premie berekend.

Hierbij wordt gekeken naar het aantal gereden kilometers, of er ’s nachts of overdag wordt gereden, de type wegen waar wordt gereden en zogenoemde ‘driving events’ zoals hard remmen of abrupt sturen. Volgens Tomtom is dit een eerlijker meetsysteem dan bij andere verzekeraars waar wordt gekeken naar postcode, leeftijd, sekse en voertuigtype.

Volgens Tomtom is er geen sprake van een Big Brother-achtige verzekering. “De berijders zijn zich bewust van hoe en waarvoor de data worden gebruikt en stemmen daarmee in. De privacy is volledig in lijn met wet- en regelgeving gewaarborgd”, aldus Ling Bai, director business development bij Tomtom Business Solutions.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.