Fabrikant kabelbomen Leoni wankelt terwijl Nederlandse ceo vertrekt

Redactie Redactie
• Laatste update:
Fabrikant kabelbomen Leoni wankelt terwijl ceo vertrekt
"De timing is natuurlijk niet erg mooi", aldus ceo Aldo Kamper. (Foto: Leoni)

De Duitse fabrikant van kabelbomen voor de auto-industrie Leoni wankelt. Het bedrijf heeft snel geld nodig om het hoofd boven water te houden. Dat maakt Leoni bekend in een persbericht.

Leoni, dat 100 duizend werknemers in de hele wereld telt, kon een goed jaar geleden niet leveren doordat twee fabrieken in Oekraïne door de oorlog stil vielen. Daardoor moesten onder meer VDL Nedcar en BMW de productie tijdelijk stop zetten. Het bedrijf heeft daarna geprobeerd de kabeldivisie te verkopen aan het in Thailand gevestigde Stark Corporation maar dat is op het laatste moment gestrand. Nu moet het beursgenoteerde Leoni aankloppen bij de aandeelhouders en de banken om zo snel mogelijk financieel bij te springen en de schuldenlast van meer dan 1,5 miljard euro te verlichten.

Ceo vertrekt

‘De lopende onderhandelingen doen verwachten dat er zonder afwaardering bij de aandeelhouders geen oplossing te vinden zal zijn’, aldus een financieel persbericht. “Er zijn alleen oplossingen mogelijk die voor alle betrokkenen pijnlijk zijn”, voegde de Nederlandse ceo Aldo Kamper daaraan toe in Wirtschaftswoche. Tot veler verrassing kondigde Kamper midden in de onderhandelingsronde aan volgende maand op te stappen. Hij wordt dan topman bij chips- en verlichtingsgroep AMS Osram. “De timing is natuurlijk niet erg mooi”, geeft hij zelf aan.

Meer lezen over kabelbomen, Leoni en Leonie

Fabrikant kabelbomen Leoni wankelt terwijl Nederlandse ceo vertrekt | Automotive Online

Fabrikant kabelbomen Leoni wankelt terwijl Nederlandse ceo vertrekt

Redactie Redactie
• Laatste update:
Fabrikant kabelbomen Leoni wankelt terwijl ceo vertrekt
"De timing is natuurlijk niet erg mooi", aldus ceo Aldo Kamper. (Foto: Leoni)

De Duitse fabrikant van kabelbomen voor de auto-industrie Leoni wankelt. Het bedrijf heeft snel geld nodig om het hoofd boven water te houden. Dat maakt Leoni bekend in een persbericht.

Leoni, dat 100 duizend werknemers in de hele wereld telt, kon een goed jaar geleden niet leveren doordat twee fabrieken in Oekraïne door de oorlog stil vielen. Daardoor moesten onder meer VDL Nedcar en BMW de productie tijdelijk stop zetten. Het bedrijf heeft daarna geprobeerd de kabeldivisie te verkopen aan het in Thailand gevestigde Stark Corporation maar dat is op het laatste moment gestrand. Nu moet het beursgenoteerde Leoni aankloppen bij de aandeelhouders en de banken om zo snel mogelijk financieel bij te springen en de schuldenlast van meer dan 1,5 miljard euro te verlichten.

Ceo vertrekt

‘De lopende onderhandelingen doen verwachten dat er zonder afwaardering bij de aandeelhouders geen oplossing te vinden zal zijn’, aldus een financieel persbericht. “Er zijn alleen oplossingen mogelijk die voor alle betrokkenen pijnlijk zijn”, voegde de Nederlandse ceo Aldo Kamper daaraan toe in Wirtschaftswoche. Tot veler verrassing kondigde Kamper midden in de onderhandelingsronde aan volgende maand op te stappen. Hij wordt dan topman bij chips- en verlichtingsgroep AMS Osram. “De timing is natuurlijk niet erg mooi”, geeft hij zelf aan.

Meer lezen over kabelbomen, Leoni en Leonie