Omzet Sator groeit met acht procent

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Max

  Knap hoor, alle van Heck klanten klagen steen en been vanwege de crises, en sator doet het goed? Cijfers kun je maken en breken
  Heck dealer

 • Allemaalboeven

  Ben benieuwd of de constructie die is gemaakt nog gevolgen zullen hebben op lange termijn voor Sator en Adriaan, juristen werken er hard aan om de verdwenen centjes weer terug te kunnen vorderen lees sitaat; Hoe zit dat? Een goed ingevoerde bron meldt Quote dat KFS begin dit jaar in een trust is ondergebracht nadat het uit KC is getild. Deze stichting is vervolgens weer als onderpand aan de banken gegeven. Niet veel later lieten die banken weten geen krediet meer te willen verstrekken aan KC, terwijl Frits Kroymans privé nog kort daarvoor €25 miljoen moest ophoesten van diezelfde banken, om grote gaten te dichten. KFS was ook eigenaar van de collectie Ferrari’s van Frits Kroymans, die onlangs onder toeziend oog van de lens van een fotograaf van De Telegraaf werden opgetakeld. Kroymans denkt dat zowel het geld als zijn collectie Ferrari’s weer ‘binnen afzienbare tijd’ bij hem terug zullen komen. ‘De banken hebben mij gewoon als een baksteen laten vallen, omdat ze zelf zo goed als failliet waren.’

  De verkoop van KFS komt dus niet ten goede aan de curatoren van Kroymans Corporation (KC) en zodoende aan alle schuldeisers, maar alleen aan de schuldeisers die de stichting als onderpand hebben. KFS belde nog niet terug voor een reactie.

  Dan speelt er nu nog deal die menig Kroymans-watcher vreemd overkomt, Citadel verkoopt zijn belang van 80% in Sator aan de Amsterdamse durfinvesteerder H2 Equity Partners. In januari, vlak voor KC uitstel van betaling aanvroeg, ging Sator over van KC naar Kroymans’ Citadel, twee bedrijven die volledig los van elkaar staan. Hiermee is een winstgevende tak uit het bedrijf getrokken, en verdient Kroymans er nu geld aan. Een goocheltruc of ronduit paulianeus gedrag? H2 wil niet reageren, Citadel en de curatoren van KC belden nog niet terug voor een reactie.

  De overnemende partij H2 is groot maar onbekend en houdt zich schuil voor journalisten. Het investeerde eerder in kledingmerk Oilily en houdt een groot belang in automotivebedrijf Pouw. Volgens de woordvoerder van Sator ligt er een strategisch plan klaar om uit te breiden in Duitsland en Frankrijk. ‘H2 zag dat ook wel zitten’, aldus Sator.