Sator en zijn grossiers omgedoopt tot Fource

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Fource werd in 2018 uitgeroepen tot Automotive Company of the Year (met links vooraan directeur Johan van der Hoeven)

Onderdelenleverancier en -grossier Sator Holding doopt de namen van zijn grossiersbedrijven en stafafdelingen om tot Fource. Dat maakte het bedrijf gister bekend tijdens de Automotive Expo in Eindhoven. Dit betekent dat onder andere Sator zelf, AOC, APS, GHS (Heuts en Slager), Heijl, Primaparts, Rijsbergen en Veam vanaf nu verder gaan als Fource.

Sator, dat zelf in 2013 werd gekocht door het Amerikaanse LKQ, kocht in de jaren daarna diverse grossiers op, om deze toe te voegen aan een eigen netwerk. Sindsdien is het assortiment van de verschillende bedrijven op elkaar afgestemd, evenals de uitstraling van de grossiers en de bestelsystemen. “Daarom is het nu tijd voor de volgende stap”, aldus het bedrijf.

Eén bedrijfsonderdeel droeg al de naam Fource, namelijk de tak die de onafhankelijke grossier belevert. Dit was een fusiebedrijf tussen Van Heck & Co, Havam Automotive, Kühne Automotive en Harrems Tools.Lees hier ons interview met Sator-directeur Johan van der Hoeven over de positie van de universele markt.

Het bedrijf kent nu de volgende divisies: Fource automotive (de eigen grossiers), Fource automotive source (de distributiefunctie/leverancier aan onafhankelijke grossier), Fource logistics (logistieke tak) en Fource services (stafafdelingen zoals product management, finance en marketing). Met de doorgevoerde strategie van voorwaartse integratie zette Sator een trend in de aftermarket. Vorig jaar werd het bedrijf mede daardoor gekroond tot Automotive Company of the Year.

Automotive Academy, IPAR, Heuts.nl, Van Esch, Car-Systems en MPM Oil Company, waarvan de laatste twee direct onderdeel van LKQ zijn, blijven werken onder eigen naam en uitstraling. Ook marketing-concepten als Toolspecial, Universal Parts mijngrossier.nl, PartsNet en AutoTools blijven onveranderd.

Kracht

Voor de doorvoering van de naamsverandering bij alle bedrijven is ongeveer een jaar uitgetrokken. “Bij de introductie van Fource Logistics een paar jaar geleden is al begonnen met de aanpassing van de busjes. De verandering van websites, panden en de rest van de logistieke operatie duurt nog zeker een jaar. Verder opereert de holding exact hetzelfde”, meldt marketing- en communicatiemanager Samantha Willemsen van Fource aan Automotive. “De naam Sator zegt de mensen in de branche niet meer zoveel, Fource heeft al meer naamsbekendheid en staat voor kracht. De U in de naam benadrukt de rol van de partner”, aldus Willemsen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Sator en zijn grossiers omgedoopt tot Fource | Automotive Online

Sator en zijn grossiers omgedoopt tot Fource

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Fource werd in 2018 uitgeroepen tot Automotive Company of the Year (met links vooraan directeur Johan van der Hoeven)

Onderdelenleverancier en -grossier Sator Holding doopt de namen van zijn grossiersbedrijven en stafafdelingen om tot Fource. Dat maakte het bedrijf gister bekend tijdens de Automotive Expo in Eindhoven. Dit betekent dat onder andere Sator zelf, AOC, APS, GHS (Heuts en Slager), Heijl, Primaparts, Rijsbergen en Veam vanaf nu verder gaan als Fource.

Sator, dat zelf in 2013 werd gekocht door het Amerikaanse LKQ, kocht in de jaren daarna diverse grossiers op, om deze toe te voegen aan een eigen netwerk. Sindsdien is het assortiment van de verschillende bedrijven op elkaar afgestemd, evenals de uitstraling van de grossiers en de bestelsystemen. “Daarom is het nu tijd voor de volgende stap”, aldus het bedrijf.

Eén bedrijfsonderdeel droeg al de naam Fource, namelijk de tak die de onafhankelijke grossier belevert. Dit was een fusiebedrijf tussen Van Heck & Co, Havam Automotive, Kühne Automotive en Harrems Tools.Lees hier ons interview met Sator-directeur Johan van der Hoeven over de positie van de universele markt.

Het bedrijf kent nu de volgende divisies: Fource automotive (de eigen grossiers), Fource automotive source (de distributiefunctie/leverancier aan onafhankelijke grossier), Fource logistics (logistieke tak) en Fource services (stafafdelingen zoals product management, finance en marketing). Met de doorgevoerde strategie van voorwaartse integratie zette Sator een trend in de aftermarket. Vorig jaar werd het bedrijf mede daardoor gekroond tot Automotive Company of the Year.

Automotive Academy, IPAR, Heuts.nl, Van Esch, Car-Systems en MPM Oil Company, waarvan de laatste twee direct onderdeel van LKQ zijn, blijven werken onder eigen naam en uitstraling. Ook marketing-concepten als Toolspecial, Universal Parts mijngrossier.nl, PartsNet en AutoTools blijven onveranderd.

Kracht

Voor de doorvoering van de naamsverandering bij alle bedrijven is ongeveer een jaar uitgetrokken. “Bij de introductie van Fource Logistics een paar jaar geleden is al begonnen met de aanpassing van de busjes. De verandering van websites, panden en de rest van de logistieke operatie duurt nog zeker een jaar. Verder opereert de holding exact hetzelfde”, meldt marketing- en communicatiemanager Samantha Willemsen van Fource aan Automotive. “De naam Sator zegt de mensen in de branche niet meer zoveel, Fource heeft al meer naamsbekendheid en staat voor kracht. De U in de naam benadrukt de rol van de partner”, aldus Willemsen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.