Nokian rolt bandenscanconcept uit bij fittersketens

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Nokian Snap Skan-apparatuur is in basis dezelfde als die van het Amerikaanse Hunter, die in Nederland wordt verkocht door Explora. Een meting neemt enkele seconden in beslag door het voertuig over de meetbalken heen te rijden. Na de meting kan een rapport via sms of e-mail aan de bestuurder worden verzonden. Naast de profieldiepte scant het apparaat ook het kenteken van het voertuig. 

Aanleiding om met het concept te starten is volgens Nokian het grote aantal verkeersongevallen dat wordt veroorzaakt door banden met te weinig profiel. Zo blijkt uit TNO onderzoek in opdracht van de Europese Commissie dat van de ongevallen die te wijten waren aan de banden. Deze banden in 25 procent van de gevallen gebrek aan profiel hadden. Profieldiepte is vooral van invloed op de remweg en de neiging tot aquaplaning.

 Bekijk hier het volledige rapport.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.