Sono Motors ontslaat laatste medewerkers

Sono • Sono Motors ontsloeg bij de surseance-aanvraag al 300 van de 400 medewerkers.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Sono Motors)

Sono Motors, dat eens furore wilde maken met een goedkope auto op zonne-energie, stuurt de laatste medewerkers de deur uit.

Het bedrijf ontsloeg bij de surseance-aanvraag al 300 van de 400 medewerkers. In de afgelopen maanden zijn er nog eens 50 personeelsleden vertrokken. Het Duitse bedrijf, met een Nederlandse NV, is er niet in geslaagd overnemers of nieuwe investeerders te vinden, blijkt uit een mededeling aan de Amerikaanse beursautoriteit.

Sono Motors GmbH vroeg in mei surseance aan nadat het niet was gelukt voldoende nieuwe middelen aan te trekken om de ontwikkeling van de Sion zonne-auto voort te zetten. Sindsdien probeert het bedrijf kopers of investeerders te vinden. Het is echter ‘niet waarschijnlijk’ dat er in de komende paar dagen een contract zal worden getekend met een toekomstige investeerder, meldt Sono Motors in een bericht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Sono Motors ontslaat laatste medewerkers | Automotive Online

Sono Motors ontslaat laatste medewerkers

Sono • Sono Motors ontsloeg bij de surseance-aanvraag al 300 van de 400 medewerkers.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Sono Motors)

Sono Motors, dat eens furore wilde maken met een goedkope auto op zonne-energie, stuurt de laatste medewerkers de deur uit.

Het bedrijf ontsloeg bij de surseance-aanvraag al 300 van de 400 medewerkers. In de afgelopen maanden zijn er nog eens 50 personeelsleden vertrokken. Het Duitse bedrijf, met een Nederlandse NV, is er niet in geslaagd overnemers of nieuwe investeerders te vinden, blijkt uit een mededeling aan de Amerikaanse beursautoriteit.

Sono Motors GmbH vroeg in mei surseance aan nadat het niet was gelukt voldoende nieuwe middelen aan te trekken om de ontwikkeling van de Sion zonne-auto voort te zetten. Sindsdien probeert het bedrijf kopers of investeerders te vinden. Het is echter ‘niet waarschijnlijk’ dat er in de komende paar dagen een contract zal worden getekend met een toekomstige investeerder, meldt Sono Motors in een bericht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.