Carteam koppelt RDW voertuigrapport aan occasions

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Aan alle occasions kan automatisch het rapport worden toegevoegd. (foto: Shutterstock)

Garages die zijn aangesloten bij Carteam kunnen nu ook gebruikmaken van de nieuwe RDW-koppeling om voertuigrapporten automatisch aan occasions te koppelen.

In de voertuigrapporten van de RDW staan onder meer technische informatie en een historie van de kilometerstand. Voor autobedrijven en particulieren was het sinds 2018 al mogelijk om een voertuigrapport gratis op te vragen, maar dat ging nog op papier of via een fotobestand. 

Om de RDW-rapporten te koppelen geeft de garage eenmalig toestemming, waarna aan alle occasions automatisch het rapport wordt toegevoegd, laat Carteam weten. 

“Naar verwachting zal de koppeling met online advertenties voor meer transparantie gaan zorgen, omdat mensen die een occasion willen aanschaffen met de vooraf beschikbare tellerstandgegevens meer zekerheid krijgen”, aldus de organisatie.

Vandaag werd ook bekend dat Carteam een 8,7 scoorde in het tweejaarlijkse Rosa-onderzoek van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.