VOC en Maintec werken samen aan opleiding schadeherstellers

Redactie Redactie
• Laatste update:
VOC-directeur Yolande van Doornspeek en ceo Patrick van der Ploeg van Maintec bezegelen de overeenkomst. (Foto: VOC)

Maintec Automotive is een dochterbedrijf van technisch detacheerder Maintec en verzorgt de werving en de basisopleiding van nieuwe schadeherstellers. Na hun basisopleiding verzorgt VOC in een aantal modules de opleiding tot vakvolwassen schadehersteller. Beide bedrijven streven ernaar om in het eerste jaar dertig nieuwe schadeherstellers op te leiden.

De eerste opleiding start op 9 april in Zeist. Daarna vinden dit jaar nog vijf cursussen plaats. “Maintec Automotive heeft de expertise om mensen van buiten de branche te werven en in hun Carflex Academy op te leiden tot basis vakkracht. Deze basis schadeherstellers helpen wij vervolgens vanuit een werkende situatie verder om het vak onder de knie te krijgen. Op deze manier kunnen wij de branche snel helpen aan goed inzetbare mensen”, aldus VOC-directeur Yolande van Doornspeek.Lees ook: personeelstekort bedreigt de schadebranche.

Voor de werving van personeel werken VOC en Maintec nauw samen met het UWV. Uitkeringsgerechtigde kandidaten mogen de opleiding aan de Carflex Academy met behoud van uitkering volgen en vervolgens krijgen zij de gelegenheid om zichzelf in de vorm van een proefplaatsing te bewijzen in de praktijk. Na een succesvolle proefplaatsing krijgen zij een arbeidsovereenkomst aangeboden bij Maintec Automotive. Tijdens de looptijd van deze arbeidsovereenkomst wordt een op maat gemaakt opleidingstraject doorlopen bij VOC, dat ervoor zorgt dat de inzetbaarheid van de medewerker verder vergroot wordt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

VOC en Maintec werken samen aan opleiding schadeherstellers | Automotive Online

VOC en Maintec werken samen aan opleiding schadeherstellers

Redactie Redactie
• Laatste update:
VOC-directeur Yolande van Doornspeek en ceo Patrick van der Ploeg van Maintec bezegelen de overeenkomst. (Foto: VOC)

Maintec Automotive is een dochterbedrijf van technisch detacheerder Maintec en verzorgt de werving en de basisopleiding van nieuwe schadeherstellers. Na hun basisopleiding verzorgt VOC in een aantal modules de opleiding tot vakvolwassen schadehersteller. Beide bedrijven streven ernaar om in het eerste jaar dertig nieuwe schadeherstellers op te leiden.

De eerste opleiding start op 9 april in Zeist. Daarna vinden dit jaar nog vijf cursussen plaats. “Maintec Automotive heeft de expertise om mensen van buiten de branche te werven en in hun Carflex Academy op te leiden tot basis vakkracht. Deze basis schadeherstellers helpen wij vervolgens vanuit een werkende situatie verder om het vak onder de knie te krijgen. Op deze manier kunnen wij de branche snel helpen aan goed inzetbare mensen”, aldus VOC-directeur Yolande van Doornspeek.Lees ook: personeelstekort bedreigt de schadebranche.

Voor de werving van personeel werken VOC en Maintec nauw samen met het UWV. Uitkeringsgerechtigde kandidaten mogen de opleiding aan de Carflex Academy met behoud van uitkering volgen en vervolgens krijgen zij de gelegenheid om zichzelf in de vorm van een proefplaatsing te bewijzen in de praktijk. Na een succesvolle proefplaatsing krijgen zij een arbeidsovereenkomst aangeboden bij Maintec Automotive. Tijdens de looptijd van deze arbeidsovereenkomst wordt een op maat gemaakt opleidingstraject doorlopen bij VOC, dat ervoor zorgt dat de inzetbaarheid van de medewerker verder vergroot wordt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.