Ford introduceert Omnicraft onderdelen voor alle automerken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder de naam Omnicraft zullen in eerste instantie de tweeduizend meestgebruikte onderdelen zoals oliefilters, remblokken, remschijven, startmotoren en dynamo’s geïntroduceerd worden. De komende maanden breidt Ford het assortiment uit met onder andere luchtfilters, interieurfilters, hoofdremcilinders en wielnaven.

Ford-dealers kunnen ook leverancier van Omnicraft onderdelen worden voor andere bedrijven, zoals universele werkplaatsen en wagenparkbeheerders.

Concurreren in aftermarket

Ford heeft de aftermarket onderdelenlijn in het leven geroepen zodat Ford dealers makkelijker en goedkoper andere merken auto’s kunnen onderhouden. Volgens vice-president John Cooper van Ford klantenservice kunnen de dealers op deze manier concurreren in het snelgroeiende automotive aftermarket segment.

Vierduizend Fordstores en dealerbedrijven in elf Europese landen hebben de onderdelen tijdens de introductie op de plank liggen. Later dit jaar wordt de onderdelenlevering uitgebreid naar door Ford goedgekeurde leveranciers.

Voor oudere Fords heeft het merk al langere tijd Motorcraft onderdelen. In 2014 stopte Ford Nederland twee jaar na de introductie met onderhoudsformule Pitstop.

Met Omnicraft volgt Ford het voorbeeld van onder meer PSA dat met  zijn Eurorepar en Distrigo onderdelenlijnen de aftermarket wil bedienen.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.