Goodyear opent nieuw testlaboratorium in Luxemburg

Redactie Redactie
• Laatste update:

De faciliteit in Colmar-Berg staat volgens Goodyear vol met hightech apparatuur waarmee complexe innovatieve banden voor personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens getest kunnen worden. Het laboratorium gaat onder andere de resultaten van nieuwe bandenontwikkelingen meten, regelgevende- en homologatie-tests uitvoeren, prestaties van banden meten en kwaliteitscontroles uitvoeren.

Bandenfabrikanten investeren in EV’s

Volgens president Jean-Claude Kihn focust Goodyear op de productie van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. “In lijn met de stijgende vraag naar banden met een hoge toegevoegde waarde. Dit laboratorium helpt ons om in te spelen op de hoge eisen van onze klanten en consumenten.”

Onder andere elektrische voertuigen stellen andere eisen aan banden, alle fabrikanten investeren hiervoor in onderzoek en ontwikkeling. Marktwatchers verwachten dat deze bandentrend gaat doorzetten met de verdere opkomst van EV’s, wat betekent dat het aantal banden in exotische maten gaat toenemen.

In Automotive Werkplaats 9-2016 lees je alles over de opkomst van de EV-band.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.