Een op vier auto’s remt zelf

Redactie Redactie

Dat blijkt uit statistieken van Bosch,  IHS Markit en de registratiecijfers van onder meer de Duitse RDW. Bosch is een van de belangrijkste toeleveranciers van automatische noodremsystemen. De cijfers hebben betrekking op het wagenpark in Duitsland gemeten in 2015. In Nederland was in dat jaar al 32 procent van alle auto’s uitgerust met dit systeem en in België 16 procent.

Bosch claimt dat zelf-remmende auto’s in Duitsland alleen al meer dan 72 procent van alle kop-staart aanrijdingen kunnen voorkomen. De beoordelingscriteria van EuroNCAP kunnen een rol spelen in de snelle groei van het aantal zelfremmende auto’s. Om de maximale score van vijf sterren te halen bij de crashtests moet zo’n systeem minstens als optie beschikbaar zijn.

Volgens de Duitse onderdelenleverancier is adaptieve cruise control eveneens populair bij automobilisten. Elf procent van de nieuwe auto’s in Duitsland was er twee jaar geleden mee uitgerust.

Tussen de lijntjes

Parkeerassistentiesystemen zoals waarschuwingssignalen, camera’s en volledig autonoom inparkeren zit standaard in één op de twee nieuwe auto’s. Zestien procent van de auto’s die sinds 2015 in Duitsland verkocht worden, houden zelf in de gaten of ze wel netjes tussen de wegbelijning rijden met rijbaanassistentiesystemen.

Steeds meer auto’s zijn uitgerust met systemen die wegmarkeringen zoals verkeers- en matrixborden herkennen. Ten tijde van het onderzoek was elf procent van de auto’s uitgerust met Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning).  

Bosch en autofabrikant Daimler zijn samen bezig met de ontwikkeling van volledig geautomatiseerd rijden. Begin volgend decennium moet het mogelijk zijn dat een auto zonder bestuurder op afroep naar je toekomt. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Een op vier auto’s remt zelf | Automotive Online

Een op vier auto’s remt zelf

Redactie Redactie

Dat blijkt uit statistieken van Bosch,  IHS Markit en de registratiecijfers van onder meer de Duitse RDW. Bosch is een van de belangrijkste toeleveranciers van automatische noodremsystemen. De cijfers hebben betrekking op het wagenpark in Duitsland gemeten in 2015. In Nederland was in dat jaar al 32 procent van alle auto’s uitgerust met dit systeem en in België 16 procent.

Bosch claimt dat zelf-remmende auto’s in Duitsland alleen al meer dan 72 procent van alle kop-staart aanrijdingen kunnen voorkomen. De beoordelingscriteria van EuroNCAP kunnen een rol spelen in de snelle groei van het aantal zelfremmende auto’s. Om de maximale score van vijf sterren te halen bij de crashtests moet zo’n systeem minstens als optie beschikbaar zijn.

Volgens de Duitse onderdelenleverancier is adaptieve cruise control eveneens populair bij automobilisten. Elf procent van de nieuwe auto’s in Duitsland was er twee jaar geleden mee uitgerust.

Tussen de lijntjes

Parkeerassistentiesystemen zoals waarschuwingssignalen, camera’s en volledig autonoom inparkeren zit standaard in één op de twee nieuwe auto’s. Zestien procent van de auto’s die sinds 2015 in Duitsland verkocht worden, houden zelf in de gaten of ze wel netjes tussen de wegbelijning rijden met rijbaanassistentiesystemen.

Steeds meer auto’s zijn uitgerust met systemen die wegmarkeringen zoals verkeers- en matrixborden herkennen. Ten tijde van het onderzoek was elf procent van de auto’s uitgerust met Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning).  

Bosch en autofabrikant Daimler zijn samen bezig met de ontwikkeling van volledig geautomatiseerd rijden. Begin volgend decennium moet het mogelijk zijn dat een auto zonder bestuurder op afroep naar je toekomt. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.