Bosch en Daimler ontwikkelen samen geautomatiseerd rijden

Redactie Redactie

Bosch en Daimler gaan samen de software en algoritmes voor het autonome rijsysteem ontwikkelen. In het project wordt alle beschikbare voertuigkennis van Daimler en systeem en hardware technologie van Bosch toegepast.

Auto komt naar je toe

Volledig geautomatiseerd rijden stelt volgens de coalitie mensen in staat hun tijd zo goed mogelijk te besteden. Zelfrijdende auto’s creëren daarnaast nieuwe mogelijkheden voor mensen die geen rijbewijs hebben.

De achterliggende gedachte is dat de auto naar de mens komt en niet andersom. Je kunt dan met een smartphone een auto bestellen. De auto rijdt vervolgens automatisch naar de besteller en de reis kan beginnen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bosch en Daimler ontwikkelen samen geautomatiseerd rijden | Automotive Online

Bosch en Daimler ontwikkelen samen geautomatiseerd rijden

Redactie Redactie

Bosch en Daimler gaan samen de software en algoritmes voor het autonome rijsysteem ontwikkelen. In het project wordt alle beschikbare voertuigkennis van Daimler en systeem en hardware technologie van Bosch toegepast.

Auto komt naar je toe

Volledig geautomatiseerd rijden stelt volgens de coalitie mensen in staat hun tijd zo goed mogelijk te besteden. Zelfrijdende auto’s creëren daarnaast nieuwe mogelijkheden voor mensen die geen rijbewijs hebben.

De achterliggende gedachte is dat de auto naar de mens komt en niet andersom. Je kunt dan met een smartphone een auto bestellen. De auto rijdt vervolgens automatisch naar de besteller en de reis kan beginnen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.