ANWB: Toyota, PSA en Ford zuinigste auto’s

Redactie Redactie

In de lijst van benzineauto’s voeren de hybride Toyota Yaris (segment benzine-klein) en Prius (segment benzine-middelgroot) de lijst aan. De Yaris wint in zijn klasse onder andere van de Suzuki Celerio en Citroën C1. Onder meer de Hyundai Ioniq, Toyota Auris, Lexus CT en Kia Niro leggen het af tegen de Prius.

Ford doet het ’t beste in de lijst ‘benzine groot’. De Mondeo hybrid komt 17,5 kilometer ver op één liter benzine. De Toyota Prius Plus en Lexus IS volgen op de tweede en derde plek.

PSA oppermachtig

PSA Peugeot, Citroën en DS voeren de lijsten aan bij de dieselmotoren. In de lijst met kleine diesels staan de DS DS3 en Peugeot 208 bovenaan, gevolgd door de Ford Fiesta Econetic. De twee zuinigste middelgrote diesels zijn de Citroën C4 Cactus en Peugeot 308. De Citroën C4 deelt zijn derde plek met de Renault Mégane 1.5 DCI.

Bij de grote diesels is iets meer variatie. De DS DS5 is hier nog wel de zuinigste, maar Renault volgt met  de Grand Scénic en Ford met de Mondeo. Mercedes- zit de drie op de hielen met de C-Klasse.

De Top 10 zuinigste auto’s is samengesteld op basis van het te verwachten praktijkverbruik. De lijst van ANWB en Natuur en Milieu is gebaseerd op een formule van TNO en Travelcard, die uitgaat van het praktijkverbruik van auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.