Bosch start divisie Powertrain Solutions voor nieuwe aandrijflijnen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bosch is de nieuwe divisie gestart om in te spelen op de stijgende vraag naar (hybride-)elektrische aandrijflijnen; het bedrijf verwacht dat er rond 2025 bijna 20 miljoen hybride en elektrische voertuigen worden geproduceerd. Bosch ziet elektrische mobiliteit als een belangrijk toekomstig domein en dienstverlener in deze sector.

Bosch gaat in de nieuwe divisie al zijn aandrijftechnologieën samenvoegen zodat alle bestaande en nieuwe klanten vanuit één bron worden beleverd. Bosch benadrukt dat nieuwe ontwikkelingen niet alleen gefocust zijn op elektrische mobiliteit. De autotechnologieproducent verwacht dat er in 2025 wereldwijd ook ongeveer nog 85 miljoen nieuwe benzine- en dieselvoertuigen rondrijden.

Bosch investeert 400 miljoen euro per jaar in elektrische mobiliteit. Het grootste deel hiervan gaat naar onderzoek en ontwikkeling van batterijen. Er werken nu ongeveer 1.800 experts aan de elektromobiliteit van de toekomst.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.