Grossiers maken rentree op Autoprof

Redactie Redactie
• Laatste update:

Automaterialenketens als AD Benelux, Vrooam en Group Auto zegden vorig jaar af voor de Autoprof in Hardenberg. Ook Brezan was niet aanwezig met een stand. Het bezoekersaantal voor de beurs was mede daardoor enkele duizenden mensen lager. Voor deze editie zijn de vooruitzichten beter. In totaal zijn er ruim 190 bedrijven vertegenwoordigd, waaronder dus ook veel grossiers.  

Daarnaast tekenden ook onderdelenimporteurs Motorparts, Stahlie en 4Motive in voor de beurs. Brezan is niet aanwezig. Maar het Kentekenloket, waar de keten initiatiefnemer van is, staat er wel. Verder demonstreren onderdelenfabrikanten Delphi, Denso, Contitech, Gates, Febi Bilstein en SKF wat zij het garagebedrijf kunnen bieden.

De bandenimporteurs zijn met Van den Ban, Reedijk Banden, S&H Tyres en Frits Dijk International ook goed vertegenwoordigd. Frits Dijk staat voor het eerst op de Autoprof en stelt onder meer de banden en wielen van Momo voor aan het Nederlandse publiek. 

Randprogramma

Naast stands met producten en diensten voorziet Autoprof dit jaar in een opnieuw verder uitgebreid randprogramma. Zo zijn er iedere dag twee lezingen over gastvrijheid in het bedrijfsleven die worden gegeven door trainer, adviseur, spreker en schrijfster Laura de la Mar.

Jobmotive, de vacaturesite voor de autobranche heeft een vacatureplein ingericht voor bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers. De vacatures worden per provincie gerangschikt op het Vacatureplein en het plaatsen van een vacature is gratis.

Verder is er een aparte demoruimte waar het wrappen van een auto, uitdeuken zonder spuiten, ruitvervanging, leds monteren, het gebruik van een minilift en slim ontroesten worden gedemonstreerd.

Nieuw is ook de schadestraat als opvolger van het schadeherstelplein. Hier zijn de leveranciers van compressoren, afzuigsystemen, spuitcabines en lakken bij elkaar gebracht.

Autoprof Gorinchem is tot en met 9 februari dagelijks geopend van 15.00 tot 22.00 uur. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.