Midtronics introduceert accutester voor start-stop-accu’s

Redactie Redactie

Volgens het in Houten gevestigde bedrijf was er tot nu toe geen enkele tester op de aftermarket verkrijgbaar die een honderd procent betrouwbare meting kon verrichten aan met name de start-stopaccu’s. Vorige week bracht het Chinese Foxwell een soortgelijke tester op de markt die ook start-stop batterijen kan testen.  

Uit cijfers waarover Midtronics beschikt, valt af te leiden dat accuproblemen in de afgelopen jaren verder groeide als de nummer een oorzaak van autopech, met een aandeel van 35,7 procent van de pechgevallen in 2015.

Voor de komende vijf jaar voorspelt Midtronics dat het marktaandeel van de AGM-accu gelijk blijft op 41 procent, terwijl de toepassing van EFB batterijen toeneemt tot 51 procent van de auto’s. De traditionele lood-zuur accu verliest terrein tot een aandeel van 8 procent.

“De manier waarop auto’s gebruikt worden verandert”, legt productmanager Leon Janssen uit. “Dat wil zeggen het rijgedrag, maar ook de hoeveelheid elektronische accessoires en technologie als start-stop in het bijzonder. Om goed om te kunnen gaan met deze nieuwe eisen, ontwikkelden accufabrikanten speciale start-stop accu’s. Midtronics op zijn beurt ontwikkelde nieuwe algoritmes om deze accu’s nauwkeurig en betrouwbaar te kunnen testen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.