‘Toepassing van composiet in auto’s neemt toe’

Redactie Redactie

De verbruiksnormen worden ook in de Verenigde Staten steeds strenger, en dat betekent dat autofabrikanten op zoek moeten naar manieren om op brandstof te besparen. Een van deze manieren is gewichtsreductie. 

Op de vraag welke materialen toepasbaar zijn voor een gewichtsreductie van 5 procent, noemen de autofabrikanten hogesterktestaal of aluminimum als optie. Voor een reductie van 15 procent van het autogewicht worden kunststoffen, zoals carbon, als mogelijkheid genoemd.

Lees het volledige artikel op Automotive Management

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.