RIVM verklaart rubbergranulaat veilig voor voetbal

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de onderzoekers van het RIVM zitten er weliswaar kankerverwekkende stoffen in de rubberkorrels, maar in een hoeveelheid die een verwaarloosbaar risico vormen voor de gezondheid van de sporters die gebruik maken van de kunstgrasvelden.

Om meer duidelijkheid te scheppen voor consumenten pleit het RIVM in zijn onderzoeksrapport wel voor duidelijkere normen voor rubberproducten. Nu lopen de maximaal toegestane hoeveelheden schadelijke stoffen voor speelgoed, consumentenproducten en de norm voor rubbergranulaat erg uiteen. Recybem-directeur Kees van Oostenrijk laat in een reactie aan Automotive weten ook voorstander te zijn van nieuwe, scherpere normen. 

Lees meer op Automotive Management.

Het volledige RIVM rapport is te vinden in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.