Hella stopt 1.024 leds in een koplamp

Redactie Redactie
• Laatste update:

De ontwikkeling van de koplampen duurde drieënhalf jaar en is gefinancierd door het Duitse Federale Ministerie van Onderwijs en Onderzoek. De lampen bevatten naast de Led-chip met 1.024 individueel regelpunten, ook een Led-module met een elektrische en thermische koppeling, die een directe verbinding met de elektronica in de auto mogelijk maakt.

Het systeem, dat veel overeenkomsten vertoont met de koplampen in de E-klasse van Mercedes-Benz, zal naar verwachting ook voor het eerst worden toegepast door ontwikkelingspartner Daimler. Hella zelf geeft geen informatie over de toepassing van de lichtunits.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.