Audi waarschuwt chauffeur wanneer verkeerslicht groen wordt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het systeem waarschuwt de bestuurder als het verkeerslicht groen wordt en is volgens Audi de eerste stap in voertuig-naar-infrastructuur communicatie.

Het verkeerslicht-informatiesysteem laat de bestuurder met een aftellende klok zien hoe lang het nog duurt tot het verkeerslicht op groen springt. De chauffeur kan zich zo beter voorbereiden op het wegrijden. Dit optimaliseert volgens Audi de doorstroming van het verkeer en verkleint de kans op aanrijdingen.

Koppeling met navigatiesysteem en start-stop

De premium optie is alleen toepasbaar op Audi’s met het Audi Connect systeem. Zowel de auto als de verkeerslichten moeten worden uitgerust met sensoren en zenders om met elkaar te kunnen communiceren. In de toekomst kan de technologie gekoppeld worden aan het navigatiesysteem en de start-stop functie van de auto.

Audi introduceerde in 2010 haar eerste met internet verbonden auto en werkt in het V2I project samen met Traffic Technology Services (TTS). De Amerikaanse tak van de Duitse autofabrikant past V2I met verkeerslichtinformatiesysteem dit najaar toe in een selectief aantal modeljaar 2017 Q7, A4 en A4 allroad modellen die zijn uitgerust met Audi Connect.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Audi waarschuwt chauffeur wanneer verkeerslicht groen wordt | Automotive Online

Audi waarschuwt chauffeur wanneer verkeerslicht groen wordt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het systeem waarschuwt de bestuurder als het verkeerslicht groen wordt en is volgens Audi de eerste stap in voertuig-naar-infrastructuur communicatie.

Het verkeerslicht-informatiesysteem laat de bestuurder met een aftellende klok zien hoe lang het nog duurt tot het verkeerslicht op groen springt. De chauffeur kan zich zo beter voorbereiden op het wegrijden. Dit optimaliseert volgens Audi de doorstroming van het verkeer en verkleint de kans op aanrijdingen.

Koppeling met navigatiesysteem en start-stop

De premium optie is alleen toepasbaar op Audi’s met het Audi Connect systeem. Zowel de auto als de verkeerslichten moeten worden uitgerust met sensoren en zenders om met elkaar te kunnen communiceren. In de toekomst kan de technologie gekoppeld worden aan het navigatiesysteem en de start-stop functie van de auto.

Audi introduceerde in 2010 haar eerste met internet verbonden auto en werkt in het V2I project samen met Traffic Technology Services (TTS). De Amerikaanse tak van de Duitse autofabrikant past V2I met verkeerslichtinformatiesysteem dit najaar toe in een selectief aantal modeljaar 2017 Q7, A4 en A4 allroad modellen die zijn uitgerust met Audi Connect.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.