AAGB neemt Habu Automaterialen over

AAGB • Habu Automaterialen levert sinds 1987 auto-onderdelen aan garagisten en andere professionele gebruikers
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: AAGB)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt per 1 juli 2024 Habu Automaterialen in Losser over. De grossier wordt opgenomen in het Partspoint-netwerk. Hans Bulthuis,eigenaar van Habu, blijft aan als manager. Dit maakt AAGB vandaag bekend.

Habu Automaterialen levert sinds 1987 auto-onderdelen aan garagisten en andere professionele gebruikers en staat sinds 2000 onder leiding van Hans Bulthuis. “Ik heb na goed overleg besloten om een volgende fase in te gaan met ons bedrijf. Er komen flinke uitdagingen aan voor een vrije grossier en ik heb een groot vertrouwen in Partspoint en AAGB. Door de overname worden we een sterkere partner voor onze klanten, ook omdat alle personeelsleden meegaan.”

Rob Visser, netwerkdirecteur bij AAGB: “Met de overname verwerven we een mooie vestiging in Oost-Nederland, we versterken onze positie hierdoor in de regio Hengelo-Denekamp. We zijn ook enorm verheugd dat het team van Habu zich bij ons voegt.”

AAGB is al een tijd op overnamepad. Recent nam de onderdelenleverancier, na LKQ Fource de nummer twee van Nederland, ook al Roskamp Automaterialen, ASN Autoschade, SDS Autoparts en Ronden Banden over.

Partspoint Aalsmeer opende vorige week zijn nieuwe experience center. Bezoekers kunnen daar onder andere de complete line-up aan producten en services van het bedrijf bestuderen. Het nieuwe centrum/grossiersvestiging moet autobedrijven de gelegenheid geven om de nieuwste werkplaatstechnieken van dichtbij te zien voor een aanschaf en meer informatie te krijgen over de garageformules, boosters en divisies. Zo zet Partspoint in op een ‘one-stop-shop’ concept.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

AAGB neemt Habu Automaterialen over | Automotive Online

AAGB neemt Habu Automaterialen over

AAGB • Habu Automaterialen levert sinds 1987 auto-onderdelen aan garagisten en andere professionele gebruikers
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: AAGB)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt per 1 juli 2024 Habu Automaterialen in Losser over. De grossier wordt opgenomen in het Partspoint-netwerk. Hans Bulthuis,eigenaar van Habu, blijft aan als manager. Dit maakt AAGB vandaag bekend.

Habu Automaterialen levert sinds 1987 auto-onderdelen aan garagisten en andere professionele gebruikers en staat sinds 2000 onder leiding van Hans Bulthuis. “Ik heb na goed overleg besloten om een volgende fase in te gaan met ons bedrijf. Er komen flinke uitdagingen aan voor een vrije grossier en ik heb een groot vertrouwen in Partspoint en AAGB. Door de overname worden we een sterkere partner voor onze klanten, ook omdat alle personeelsleden meegaan.”

Rob Visser, netwerkdirecteur bij AAGB: “Met de overname verwerven we een mooie vestiging in Oost-Nederland, we versterken onze positie hierdoor in de regio Hengelo-Denekamp. We zijn ook enorm verheugd dat het team van Habu zich bij ons voegt.”

AAGB is al een tijd op overnamepad. Recent nam de onderdelenleverancier, na LKQ Fource de nummer twee van Nederland, ook al Roskamp Automaterialen, ASN Autoschade, SDS Autoparts en Ronden Banden over.

Partspoint Aalsmeer opende vorige week zijn nieuwe experience center. Bezoekers kunnen daar onder andere de complete line-up aan producten en services van het bedrijf bestuderen. Het nieuwe centrum/grossiersvestiging moet autobedrijven de gelegenheid geven om de nieuwste werkplaatstechnieken van dichtbij te zien voor een aanschaf en meer informatie te krijgen over de garageformules, boosters en divisies. Zo zet Partspoint in op een ‘one-stop-shop’ concept.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.