Duitse schadebedrijven willen af van gratis leenauto

Schadeherstel • Volgens het Duitse verbond van werkplaatsen behoort de gratis vervangauto tot ‘de oude sprookjes in het schademanagement’.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het Duitse verbond van werkplaatsen wil af van de gratis leenauto’s die schadeherstelbedrijven van verzekeraars beschikbaar moeten stellen. Volgens het Bundesverband der Partnerwerkstätten (BVdP) zijn die auto’s te duur voor de herstelbedrijven. De liquiditeit kan in gevaar komen, aldus het verbond.

Het BVdP constateert dat de kosten voor de schadeherstelbedrijven zo steeds verder oplopen. Dat wordt nog versterkt, zo stelt het verbond, doordat een vervangende auto vaak langer bij de klant blijft dan gepland. Dit komt omdat schadeherstel regelmatig langer duurt dan aanvankelijk gedacht.

Directeur Michel Pinto van het Bundesverband der Partnerwerkstätten vat samen: “De gratis vervangauto behoort tot de oude sprookjes in het schademanagement. Deze moet afgeschaft worden. Ik ben blij dat er steeds meer kritiek in de branche te horen is en dat niemand in de reparatiesector hier nog de ogen voor sluit.”

Duitse schadebedrijven willen af van gratis leenauto | Automotive Online

Duitse schadebedrijven willen af van gratis leenauto

Schadeherstel • Volgens het Duitse verbond van werkplaatsen behoort de gratis vervangauto tot ‘de oude sprookjes in het schademanagement’.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het Duitse verbond van werkplaatsen wil af van de gratis leenauto’s die schadeherstelbedrijven van verzekeraars beschikbaar moeten stellen. Volgens het Bundesverband der Partnerwerkstätten (BVdP) zijn die auto’s te duur voor de herstelbedrijven. De liquiditeit kan in gevaar komen, aldus het verbond.

Het BVdP constateert dat de kosten voor de schadeherstelbedrijven zo steeds verder oplopen. Dat wordt nog versterkt, zo stelt het verbond, doordat een vervangende auto vaak langer bij de klant blijft dan gepland. Dit komt omdat schadeherstel regelmatig langer duurt dan aanvankelijk gedacht.

Directeur Michel Pinto van het Bundesverband der Partnerwerkstätten vat samen: “De gratis vervangauto behoort tot de oude sprookjes in het schademanagement. Deze moet afgeschaft worden. Ik ben blij dat er steeds meer kritiek in de branche te horen is en dat niemand in de reparatiesector hier nog de ogen voor sluit.”